My New Pet

Yezza!!! I have a new pet now. Anak kucing 100% kaler putih yang comel. Mate dia kaler biru okay!! Haha! I was in front of my computer bile tetibe ade seekor kucing datang jenguk kepala kat pintu rumah saye. I was like "Eh, ni tikus ke anak babi?" Sebabnye, bulu dia sangat keras and menempek kat badan. Pastu hidung lak kaler pink. Dah konfem kucing baru saye amik and gomol2 dia. Haha!

Tak kasi nama lagi, tatau jantan ke betina. Nanti nak kene pegi check jantina dulu baru register surat beranak. Haha! So inilah aktiviti anak kucing kecik yang comel itu setiap hari.


It plays hard....

Eats hard....

And sleeps hard....


Owh actually dia datang bersama ibu dia. Next entry saye akan letak gambar mak dia lak. Kaler putih jugak. Waaahhh sangat ceria hari2 saye di rumah ini dengan adenye bende alah ini. Mmmuahs mmuuahsss!!

6 comments:

~lalala~ February 11, 2008 at 8:48 PM  

anak kucin! kasi r name die Baby no 2.. haha! peergghh.. comel gileee

Baby yg kite bela dulu tu skrg dh kurus keding sbb main byk mkn sket... skrg dh baik ngan mak aku je... aku blk ari tu pn x lyn aku sgt.. huh!

ko kasik kucin ni mkn kopok kunaz.. haha.. g la beli whiskas ke friskies ke.. hehe

kunaz February 11, 2008 at 9:25 PM  

kucing tu kn kucing trg, kenela ikut adat kat sini. haha! weh tu makan petang laa... kene ringan2 jek.. haha!

siannye ko baby ko dh lupe daratan. mmg patut dia kurus keding. balasan dunia! hahaha! weh nnt updet gamba tbaru dia k?

weh intan, cane dh nk check jantina kucing? aku lupe teknik dah. haha

Juraidah Hashim February 12, 2008 at 9:09 AM  

wah3..bestnye..teringat kt kucing aku..name dia Alia..bulu putih gak..tp eksiden kena langgar ngan kete..hukhuk..sedey~~~
eh,xnmpk ke jantan/betina?ko xcheck lg ke?

kunaz February 12, 2008 at 6:55 PM  

weh asal kucing ko nama cam manusia? cun lak tu. isk iskk... aku tatau lg jantina dia. x ingat dh cara nk check. ajar ajar... huhu

~lalala~ February 12, 2008 at 10:17 PM  

weh.. ko tgk kt blakang die tu.. kt tmpt anu die tue... kalo jantan ade r bonjolan lebey sket.. tp anak kucing susah sket nk tau, kene tunggu die besar sket... kalo betina xde r bonjolan tue........

nnt aku update pasal baby ek~~ hehe

kunaz February 15, 2008 at 12:37 AM  

so status jantina anak kucing tu is temporarily female. nnt sar sket lagi aku cek lg skali. tq intan!!!

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.