Medical Checkup

3hb lepas pegi buat medical checkup kat Kota Bharu. I'm not a big fan of medical checkup by the way, especially when we have to undress for x-ray and to pee for the urine test. Yoshh!! I didn't really enjoy the medical checkup that day.

1st thing 1st, nak sampai klinik tu pun dah sesat horror gaban sampai terpaksa sms/call ramai orang. Thanks a lot to Pana yang sentiasa standby kat handphone to give me the directions tiap kali saya sesat. And memang kebetulan, KB was so hectic that day. Too much people, heavy traffic, etc. Owh sangatla tak selesa.

Kenapela Petronas suruh pegi klinik jauh2. It takes 2 hours of journey to reach KB from my house. Tambah sesat2 lagi 3 jam jugak then only baru sampai klinik tue. Sampai kat klinik pun ya rabbi punyela ramai sampai saya terpaksa berdiri to wait for my turn. Dahla lapar gile sebab kene puasa start kul 10pm malam.

Dahla tue, checking dia tak buat setempat. Nak check telinga kene pegi tempat lain, lung plak tempat lain. Last checking was the lung function test, kene buat kat General Hospital KB. Guess what, I think I have experienced a sexual harassment. Tak gune nyer jantan. Officer yang handle test nie lelaki yang agak muda lagi and kebetulan dalam bilik tue dia sorang jer haritu as partner dia cuti, so he got all the time in the world untuk menggatal.

He praised my body shape which was so freaking stupid. Saye yang tengah gemoks nie pun dia menggatal, if dapat perempuan slim tataula cane. Takmola citer details setiap teknik penggatalan lelaki tue. Yang paling saye tak puas hati, he forced me to touch his hands and forehead. Konon2 tengah demam. Waaaaa!!! Marahnyer saye. Dahla saye pakai seluar haritu, rase nak terajang jek mamat tue. Rase nak buat demo karate jek aritu. Tapi sebab dia dah tolong saye maka saya bersabar sampai test tu selesai.

Well actually, demam selsema saya belum pulih sepenuhnya sebab last week tetibe demam balik. Selsema is not good for our lung, he said that. Lung won't have enough power for the test. He recommended me to come back another time utk buat balik test tu but God knows I have the inclination. Tak sanggup dah datang 2-3 kali, nak gak setelkan semua haritu. So dia layanla kerenah saya tue. Repeat test tu sampai almost 10 kali then baru dapat a good reading. So thanks to him.

Then, kene bawak balik semua result tu ke klinik tue balik. On the way balik saye tidur sepanjang jalan. Sebbaik ade adik yang bagus sebagai driver. Saye sampai rumah around 6pm and 1st thing yang saya buat is makan versi singa lapar.

I'll get the result of the medical checkup 12 Feb nie. Lama kan? Klinik cina, nak dekat chinese new year lak tue. Takpela. Lagi lambat lagi bagus. Hehe... Owh, saye akan ke KL 16-17 Feb nie with my mom and fiance untuk shopping baju2 sket untuk ke Miri. My mom nak shopping barang2 untuk wedding abang saye jugak nanti. We'll be staying in a hotel so sesape yang free mehla datang jumpe saye. Huhu...


2 comments:

Anonymous February 6, 2008 at 6:12 PM  

asal x report kt pihak spital psl sexual harrasment tu? boleh dikenekan tindakan undang2 2

kunaz February 6, 2008 at 6:15 PM  

hmmm sbb ntahlah. sbb x serius sgt kot n sbb xmo pjg2kn cte. huhu.. tq 4 the concern anyway =)

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.