Macam-Macam

3 hari tak updet blog, macam2 dah berlaku dalam 3 hari nih. Memang dramatik.. haha! Ok, actually pegi mekap from 7-9 Feb. So bile dah keluar jumpe orang tu banyakla kan peristiwa berlaku. Eheh!

Mekap tunang majlis Irma (do refer my fotopages) sepatutnya Syazwan yang jadi photographer tapi dia kene turun offshore lak. So, Khalid yang ganti. Nie 1st time ah JV dengan Khalid nie. Dia datang straight dari UTP ke K.Trg. Memang sangat2 dedicated. Kagum!! Khalid said "Naz, kasila pakej mekap. Boleh tolong promote" and I said "Please don't. I'm going to Miri" Huhu...

Yesterday, I met a very tough lady, Abby. Sangat suka dengan perwatakan dia. Banyak dugaan dalam hidup dia tapi orang takkan tahu and nampak sebab perwatakannya yang terlampau ceria kat luar. Good to have her as a new friend. We have the same fear in marriage and she's willing to be my tutor soon. Haha!

Sangat penat okay. Sebbaik ade adik as a driver and tukang teman (kate manje kan.. haha!) Tapi semalam, adik saye Piji tu dah balik ke UITM Shah Alam. Sedihnyer dah takde drebar. So, rumah nie dah kurang sorang ahli. Susah nak gather perfect 7 kat umah nie actually.

2-3 hari lepas ade call Tpot. She's going to be my Miri-mate soon. 1st thing yang saye cakap bile dengar suara dia was "Tpot!!! Kenape suara ko tak berubah langsung nih! Dah kawen dah keje dah pun!" Haha! She's still the same manja2 Tpot. Lama gakla borak. Sangat educational isi perbualan kami. Bagus Tpot itu. Sangat lurus dan jujur dalam menjawab persoalan2 dari saye sampai saye lak yang malu2 dengan jawapan itu. Haha!

Day by day, semangat saye kembali pulih. Dah nampak sedikit pembukaan pintu2 jalan di masa depan. Minggu lepas dah setelkan refund deposit2 client, and dah setelkan tukar mekap artist lain untuk event clients saye tu nanti. I'm not looking for the future jobs anymore. Dah berjaye set mind nak setelkan memane yang ade je. Passion dalam mekap pun dah berjaya merosot dengan baiknya.

Lately, saye jadi takut pada phone call okay. Sebab saye masih tak konfem bulan berapa saya akan ke Miri and bila clients call tanye saye gelabah abih okay. And yang pelik sket, cam dah ramai new clients yang tahu pasal saya akan ke Miri. Did they read this blog? Iskk takkan kot.

Now jam 1.30 am. Tertido lama lak siang tadi lepas balik mekap. Penat. Kul 8 am nanti kene pegi talk ape ntah. Tetibe my abang kasi surat cakap kene gi taklimat, nanti dah abih taklimat leh dapat duit. Banyak lak tue. Talk politik kah? Takpe2 tungu jela esok cane. Bukan ade keje pun esok. Tapi arghh tak bestnye kene bangun awal pagi (cane nak keje nie xley bgn pagi lagi)

0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.