Posts

Showing posts from February, 2008

Petronas Carigali Miri Part 5

Hehe... Lama tak sambung topik nie kan? It's going to be a very quick update. Malam nie nak naik bas ke Ipoh. Dari Ipoh travel ke Muar. If sempat, balik dari Muar nak singgah Melaka dulu before balik ke Ipoh semula. Just nak inform "ZAK DAPAT PETRONAS MIRI JUGAKKK!!!" Sekian, will continue later. Haha!

P/S : I've updated my fotopages =D


Trip To KL With Mama Part 3

Image
Banyak nak cerita actually, tapi it's better for me to habiskan this topic 1st. Ok, so Saturday was a shopping day. Awal pagi keluar and balik tengah malam buta.


So inilah barang2 yang kami shopping untuk 1st trip kami pada hari Sabtu. Nie barang setakat petang sahaja. Sabtu malam tue ade shopping lagi but we were so tired after that, lupa nak snap gambar.

The hotel is located at the end of the Chow Kit market. So korang tahulakan betapa meriahnya kawasan tue. Kul 2pagi pun still banyak gerai yang dibuka and masih banyak orang berkeliaran.


Ini kami (saye, adik dan tunang) sedang buat foot massage kat pasar Chow Kit tue. Macam saya bitau dalam Part 1, after shopping kaki dah macam nak lumpuh sebab penat berjalan. Time nie dah nak dekat jam 12 midnight dah. I look so gedempal in the pic. Damn you camera! Btw, yang urut saya tue perempuan okay!

So lepas kene urut, kaki dah kuat. Kami ronda2 plak kat pasar Chow Kit tu berempat (including my adik's bestfriend. My mom awal2 dah terdampa…

Biawak + Copycat

Sepatutnye sambung cerita trip to KL tu tapi nak mencelah cerita lain jap. Pagi tadi (it's night right now) saye pergi mekap kawan Nonex bertunang. Kul 7 am dah kuar rumah sebab plan asal nak mekap kul 7.30 am.

Ok, the makeup thing was fine (can refer my fotopages). Tapi masa balik mekap, kereta yang saya pandu telah melanggar lari seekor anak biawak yg tengah melintas jalan.Meninggal on the spotbiawak tue. Isskkkk!!!

Balik umah my dad cakap orang tua2 cakap tupetanda tak baik.Tapi dia cakap sambil sengih2 cam saje2 nak takutkan saye. Betul ke tu petanda tak baik? Maybe tahyul, maybe kebetulan yang telah menjadi tradisi. Just wait and see. I'll update if ade something bad berlaku nanti. Huhu....


**********

I don't mind sharing my knowledge sebab saye tahuilmu nie milik Allah. Makin kita spread makin banyak kita dapat. But I'm having a problem with whom I share my knowledge with. They seem tostab me in the backafter they got what they want. Awal2 punyela manis mulut and God…

Trip To KL With Mama Part 2

Arghhh!!! Sgt busy lately. Serius xde masa nak berlama-lamaan di depan komp. Nie pun curi2 masa. Still kene update, if not nanti saye akan lupe camtu jek and takdela memori utk saye bace bila dah tua2 nanti. Hihi... Ok, about my trip to KL, I went to KL with my mom by bus. Tak ramai yang naik bas malam tu, rasanya paling byk pun half of bus jek.

My mom dalam bus tu ya rabbi, bercerita tak putus2. Sound volume lak versi bercakap dalam rumah. Dahla tak ramai orang dalam bas malam tue, and seme senyap2 jek. Rasenye seme orang leh dengar cite mama dalam bas tu. Nak tak nak saye terpaksa berpura2 tidur untuk mengelakkan pencemaran bunyi berlebihan dalam bas tue. Hahaha!

Hotel dah book sesiap secara online. So sampai2 KL jek terus amik teksi then leh terus check in. My fiance, Zak dah sampai KL malam tu lagi and tumpang tido umah senior UTP (my senior kat MRSMPC gak). So dalam kul 7am Zak datang hotel tu and kami bertiga pegi breakfast sesame kat Chow Kit. Then bermulalah acara shopping yang…

Trip To KL With Mama Part 1

Hmm baru perasan dah lama tak update. Patutla dah ade yang sound2. Huhu... Ok, so saye baru sampai rumah subuh tadi. Lepas solat sambung tidur till 11am kot. The trip to KL was so amazing people!! So penat but so enjoy!!! Will update later. Got a few things to catch up.


Ibu & Anak Kucing

Image
As promised, these are the pics of the kitten and its mom. They're so sweet people. Dahla lari dari rumah and come to my house together, pastu semua aktiviti lain pun diorang buat bersama2, except bile time bermain tue mak kucing tue akan slow sket. Dah tua kot, lutut pun dah tak kuat. Haha!


Walking together....


Eating together....





Playing together....


Watching together....


Sleeping together....



And loving each other....


Hehe... memang sungguh takde keje pegi amik gambar2 diorang. Gambar tengah berak jer yg belum amik lagi. Hmmm.. takkan amik kot. Nanti orang tuduh saye gile. Haha! Btw, mak saye selaku ahli lembaga penapisan tak luluskan nak bela kucing nih sebab kami semua memang tau bela jek, berak kencing semua dia yang basuh. So, diorang duduk kat luar rumah jek. Ade kerusi kusyen lama kat luar tu so diorang tido kat situ tiap malam. Siang2 baru diorang masuk rumah utk main2. So far, diorang berdisiplin lagi laa... Hehe... Sekian.


My New Pet

Image
Yezza!!! I have a new pet now. Anak kucing 100% kaler putih yang comel. Mate dia kaler biru okay!! Haha! I was in front of my computer bile tetibe ade seekor kucing datang jenguk kepala kat pintu rumah saye. I was like "Eh, ni tikus ke anak babi?" Sebabnye, bulu dia sangat keras and menempek kat badan. Pastu hidung lak kaler pink. Dah konfem kucing baru saye amik and gomol2 dia. Haha!

Tak kasi nama lagi, tatau jantan ke betina. Nanti nak kene pegi check jantina dulu baru register surat beranak. Haha! So inilah aktiviti anak kucing kecik yang comel itu setiap hari.


It plays hard....

Eats hard....

And sleeps hard....


Owh actually dia datang bersama ibu dia. Next entry saye akan letak gambar mak dia lak. Kaler putih jugak. Waaahhh sangat ceria hari2 saye di rumah ini dengan adenye bende alah ini. Mmmuahs mmuuahsss!!

Macam-Macam

3 hari tak updet blog, macam2 dah berlaku dalam 3 hari nih. Memang dramatik.. haha! Ok, actually pegi mekap from 7-9 Feb. So bile dah keluar jumpe orang tu banyakla kan peristiwa berlaku. Eheh!

Mekap tunang majlis Irma (do refer my fotopages) sepatutnya Syazwan yang jadi photographer tapi dia kene turun offshore lak. So, Khalid yang ganti. Nie 1st time ah JV dengan Khalid nie. Dia datang straight dari UTP ke K.Trg. Memang sangat2 dedicated. Kagum!! Khalid said "Naz, kasila pakej mekap. Boleh tolong promote" and I said "Please don't. I'm going to Miri" Huhu...

Yesterday, I met a very tough lady, Abby. Sangat suka dengan perwatakan dia. Banyak dugaan dalam hidup dia tapi orang takkan tahu and nampak sebab perwatakannya yang terlampau ceria kat luar. Good to have her as a new friend. We have the same fear in marriage and she's willing to be my tutor soon. Haha!

Sangat penat okay. Sebbaik ade adik as a driver and tukang teman (kate manje kan.. haha!) Tapi sema…

Petronas Carigali Miri Part 4

My life is full of plans. I plan my schedules for tomorrow before I sleep at night. When I got the news that I'm going to work in KLCC upon my graduation, trust me people, I've prepared a set of long-term planning. One of them is to take a part time class to obtain a diploma in the makeup artistry. Well, as you can see, it slipped away just like that. Some other time maybe....

The offer to work in Miri kinda give a significant impact to my perception. Sometimes, it makes me feel so scared to plan things so seriously. My latest me is "Ok, we see what happens first" instead of the old me who always predict the future and plan for it. So when people asked about my future plans, I was stucked with no rigid answers.

Yesterday, I was having a chat with a friend (x-utpian as well who's currently working with Petronas in Trg) He just knew about my placement in Miri and he did ask me this question "Ko amik PE (petroleum exploration) ek masa final semester?"

And I …

Medical Checkup

3hb lepas pegi buat medical checkup kat Kota Bharu. I'm not a big fan of medical checkup by the way, especially when we have to undress for x-ray and to pee for the urine test. Yoshh!! I didn't really enjoy the medical checkup that day.

1st thing 1st, nak sampai klinik tu pun dah sesat horror gaban sampai terpaksa sms/call ramai orang. Thanks a lot to Pana yang sentiasa standby kat handphone to give me the directions tiap kali saya sesat. And memang kebetulan, KB was so hectic that day. Too much people, heavy traffic, etc. Owh sangatla tak selesa.

Kenapela Petronas suruh pegi klinik jauh2. It takes 2 hours of journey to reach KB from my house. Tambah sesat2 lagi 3 jam jugak then only baru sampai klinik tue. Sampai kat klinik pun ya rabbi punyela ramai sampai saya terpaksa berdiri to wait for my turn. Dahla lapar gile sebab kene puasa start kul 10pm malam.

Dahla tue, checking dia tak buat setempat. Nak check telinga kene pegi tempat lain, lung plak tempat lain. Last checking was t…

To Labulat

Hehe... Aneh sungguh topic ini. FYI, labulat is one of the visitor of this blog. One day she/he asked me this question "kunaz,in ur opinion.who's more important;d one who loves u d most OR d one u love d most and why..."

So labulat, anda diingatkan bahawa jawapan ini adalah berdasarkan dari pengalaman saye sendiri and most of the time, lain orang lain pendapatnya. Since kamu tanye tentang pendapat saye sendiri, here's the answer.

As a female, I think the best choice would be the one who loves us more. Sebab in the end, it's the love that we are looking for, bukan orang tue. Contoh, dulu saye pernah berangan, bestnye if boleh bersama lelaki tue, lelaki nie, etc. Hensem, kaya, etc... Masa tengah2 berfantasi tue, end up saye terfikir, none of them could love me more than my current man does. Macam2 mana pun, end up nanti kita mahu diri kita disayangi....

Lelaki nie if dah sayang bebtul kat perempuan tue, dia akan sanggup bekorban apa sahaja. So, pilihan ada di tangan k…

Abang's Engagement

It was a busy and tiring day yesterday. Yeayyy!!! My abang dah bertunang semalam. Walaupun majlis tersangat simple, saye tersangat penat. Relatives dari kampung datang ramai gile and seme buat basecamp kat rumah saye.

Majlis start kul 3pm tapi saya dah ke rumah pihak perempuan jam 12pm sebab nak tolong2 mana yang patut. Lepas tu mekapkan bakal kakak ipar saya tue. Balik rumah dalam kul 5.30pm tapi takleh rest lagi sebab nak kene entertrain tetamu sampai diorang balik. Malam baru rumah nie bebetul kosong. So damn penat okay!!

Then, got the pressure from my mum's friends. Diorang nak suh saya upload gambar mekap cepat2. So, the pics are ready now in my fotopages. Do have a look. Sorry buat sape2 yang ade YM saya semalam. My adik cakap ramai gile YM tapi by the time saya balik seme window dah di-closed. Komputer nie bile on memang automatik login YM saya tu even though I'm not around. So, sorry a lot! Please leave your message again k!