Saye Yang Gagah Perkasa (bajet)

Harini 1 Muharram. Selamat tahun baru Islam utk semua para muslimin dan muslimat. Harini parents saye cuti. Mama saya tetibe buang tebiat gile shopping harini. Pagi tadi saya jadi driver dia pegi shopping perabot. Dia nak beli set meja makan baru. Lebih kot 10 kedai pegi, sampai ke Pasir Puteh pegi cari perabot then baru jumpe yang berkenan satu.

Pastu mama gi beli 4 jenis pokok bunga. Pastu gi kedai pasu beli 5 bijik pasu. Haa! Nie yang nak cite. 2 dari 5 pasu tu mmg saiz besar. Mama cakap nak amik lain kali 2 pasu tue sebab berat gile nak mampus. Angkat 2 org dgn tuan kedai pun tak larat. Hasben tuan kedai lak keluar so takde lelaki nak tolong angkat.

I said "impossible". Takkanla manufacturer pasu buat pasu yang orang takleh angkat. Saya pun offerla nak try angkat and seme cakap takyahlah. Mama siap cakap "Ma dah angkat kak, 2 orang tak larat. Xpayahla nak try2".

Saye kan degil, saye pegi jugak angkat pasu tu. Elehhh, cam angkat sayur jek. Saye nampak mama and tuan kedai melopong tengok ke-tough-an saye mengangkut pasu2. Lepas tue tuan kedai puji2 cakap saya gagah. Waaahhh!!! Rasa cam nak angkat seme pasu kat situ lepas kene puji. Hahahaha!

Lepas tue mama beli tanah baja 6 guni. Masa nak unload dari kereta ke stor, saya angkat 2 guni sekaligus. Abah tolong angkat tapi dia cakap dia larat 1 guni jek. Lepas tu dia puji lagi cakap saya gagah. Waaahhhh!! Kali nie saye rase nak angkut kereta kancil tu jek depan abah. Pantang btol orang puji gagah nie. Terus rasa cam Sazali Samad. Hahaha!!!

Pastu terus teringat zaman2 saya tomboy masa sekolah rendah dulu. Dulu orang panggil saya Malek Noor, jaguh bina badan tue. Sebabnya saye sukela angkut2 kerusi meja kelas dengan macho-nya. Lepas tue dulu saya johan gusti lengan dari darjah 1 sampai darjah 6. Xpernah ade orang dapat kalahkan saye sepanjang 6 tahun tue termasukla lelaki. Ganas gile nak mampus. Sian Zak. And now, jadi mekap artist lak. Macam nyah la pulak. Hahahaha!!

Comments

mzakuan said…
salam..
bakal isteriku memang gagah dan independent..alhamdulillah...banyak urusan jadi mudah ngan 'tag team' kami dlm bnyak perkara...thanks syg..u've help me a lot since i met you :)...
kunaz said…
salam syg
thanks to u too dear. ptg nie kene angkat 3 lagi pasu bunge. mama gi order pagi td and pesan kt tuan kedai ckp saye akan gi amik ptg nie. selamba usus jek mama tu buat sy cam buruh kasar awk... iskkk.. haha!
iman said…
hahaha! meh tlg angkt lemari aku kt umh ni. nk pindah. hehhe
kunaz said…
byk benor brg ko iman dari aritu x abih angkut lg. ke pindah rumah lain lak? huhu...

Popular posts from this blog

Susu Formula Terbaik??

Pengalaman Ber-Implanon

Pil Perancang Cerazette