Petronas Carigali Miri Part 1

Well, tengok tajuk pun dah boleh predict ape content entry nie kan? Yes, saye dapat offer sebagai Well Integrity Engineer (amende ntah jenis pekerjaan ini) di Miri nun jauh di sana. Begini ceritanya...

Saye balik dari KL dengan penuh happy. Dapat spent masa dengan tunang tercinta, dapat kenal ramai orang best kat Pretty Peektures and dapat jumpe 2 civilrawkians, Pejal and Syahnaz. 2 days before tue saye dah dapat call dari Petronas cakap nak hantar offer letter.

Masa jumpa Syahnaz saye dah gelak2 sebab dia dapat Miri. Balik rumah, padan muke saye, dapat Miri jugak. Parents saye terkedu sampai amik cuti half day. Saya tengah bukak parcel dari stokis tak sempat bukak sampai habis till now. Saye call Zak masa dia kat ofis and Zak terus terduduk and tak terkata pape. Semua terkedu seribu bahasa dengan offer ini. We were so sure that my name will remain in KLCC and tak ke jauh tu KLCC and Miri. If Kerteh boleh tahan lagi.

Saye bukan kisah sebab Miri. Saya sanggup spend my 10 years of life there. Yang sangat mengganggu fikiran saya hanya makeup job saya. Saya dah dapat tempahan sampai July and dah ramai yang bayar booking fees and deposit seme. And I've signed the contract with Pretty Peektures. Plus, harini saya baru dapat offer dari modelling agency utk makeup job selama 2 bulan utk TV program starting from this Sunday (which I have rejected earlier because of this Miri thing)

Balik jer dari KL saya dapat 30 emails tanya pasal makeup and order2 barang seme. Sampai rumah Subuh semalam, tengahari tue teman mama pegi shopping kt KB utk hantaran tunang abang saye nanti. Sepanjang jalan ramai gile call sampai saya terpaksa off handphone. Balik rumah plak bertambah lagi 10 email. Iskkkk!!! Otak saya berserabut gile nak mampus okay!! Di saat saya tengah bercelaru dengan offer Miri nie, masa niela banyak pulak offer2 untuk makeup yang saya terima. Mane tak pening.

Plus, my demam masih belum ok. Travelling by bus made it worse. Dahla masa kat KL saye and Zak macam peserta Amazing Race berkejar sana sini naik public transport. Menapak pun banyak. My headache belum hilang lagi dah tambah lagi bende lain. So now I still can't figure out what my next actions would be. Zak interview Petronas this Saturday and he'll try to ask for a position in Miri as well. So, I'll update later bile keadaan dah makin stabil. Now nak kene reply email2 clients and customers dulu. Headache.....

5 comments:

~lalala~ January 25, 2008 at 1:54 PM  

aiyooo kunaz.. aku bace pon pening weeehhh... aku nk tolong pn xto weh.. adeh... susah atinye aku bace...

huhu.. ko wat le mn yg patut la.. good luck weh.. aku hanye mampu membace n mendengar jek memandangkn sy masih student.. huhu

gr8na January 25, 2008 at 3:38 PM  

wah kunaz. macho dan bergaya skali name position tu. adekah anda bakal membina kehidupan di miri? best of luck kunaz :D

kunaz January 25, 2008 at 6:33 PM  

intan : tq weh. tue pon dh cukup utk aku. huhu... ko tgkla ape yg jd kt aku nnt. aku pon xdecide pape lg ni. heh!

gr8na : yela kot. tpakse jd org kadazan ah pasni. haha! well integrity tu keje ape ek? jage telaga minyak ke? haha!

iman January 26, 2008 at 2:19 PM  

aku pon terkedu. wpon masih boleh menjawap tepon dari ko dgn suara ceria. heh.

kunaz January 26, 2008 at 5:14 PM  

waahh iman, terharunye aku. huhu...

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.