Tiring Weekend

29 Dec saya sepatutnya makeup 2 orang di KL, 1 utk majlis tunang and 1 lagi utk event bermakeover & bergambar dgn family. Yang bergambar dengan family (this should be the main event of the day) terpaksa dipospon secara last minit sbb fotografer Syazwan terpaksa ke offshore lak seminggu.

Agak rugi sebab secara drastic kos pengangkutan juga terpospon. Saya tak charge transportation cost utk yg majlis tunang tu sbb dia konfemkan agak last minit and what I thought was, takpela, mencelah kejap pagi tu before the main event started. And bile dah pospon, tak sampai hati lak tetiba nak mintak extra cost. Takpela, as long as tak rugi. Huhu...

So alang2 dah terpaksa ke KL, saya decide utk pegi KL 1 day earlier so that boleh report duty kat KLCC trus. Then, pegi hantar barang kat adik saye sket kt UITM Shah Alam, so barula rasa berbaloi ke KL. Owh, ESU Petronas sangat merepek. Last briefing dari En. Azlan cakap boleh report duty before result kuar then nnt fax je result tue. And the new policy is, siap boleh report duty kat UTP lagi. Tapi utk kes saya, I was advised to report duty direct trus kt KLCC.

Kes bermula dengan takde tiket bas utk ke KL. Seme kaunter kat Besut, KT and KB kehabisan tiket. Parents saye lak tak trust saya drive sorang2 ke KL. Makanya, tunang tersayang datanglah ke Besut dengan menaiki bas dan pagi esok tu kami sesama drive ke KL. Thanks sayang sanggup amik cuti 2 hari utk saye. I love u so much sayang =)

Sampai di KLCC lak, tetibe ESU Petronas cakap takleh lak report duty. Dia cakap dah ramai student datang tapi seme dia suh balik semula and come again bile result dah keluar. Of coz la akan hot kan, all the way from Terengganu then tetibe balik tangan kosong. Makanya kami berdebat perdanalah dgn staff2 ESU dan akhirnya kami berjaya report duty. Hehe... Tapi saye juz boleh tahu yang saya recommended jek, takleh tau lagi dpt keje OPU mane. Takpela, janji dah setel satu hal.

Kat KL tumpang tido rumah Fuzz. Waaaa baik sungguh Fuzz and the family. Terharu gila. Thanks byk2 yer Fuzz. After dah setel mekap tunang kat TTDI (do visit my fotopages) terus drive balik ke Ipoh. Sekali tiket Ipoh-Besut abih plak. Demm sungguh. Terpaksa amik tiket KB. Bas sampai KB kul 4pagi and my parents sampai utk pick saya sejam lepas tue. I was the only girl pagi2 buta tu yang tunggu kt creepy place tu sorang2. Huhu... Alhamdulillah seme selamat.

Balik umah jek trus bukak email and setelkan order2 customer. Berkotak2 parcel pegi pos. Tgh hari lak kene anta mak gi town utk byr2 bil. Wooohh sangat penat ok. Tapi takpe, dah biasa. Huhu...

0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.