Kisah Mekap Tunang : Suria Hazni

22 Dec. lepas pergi Pasir Puteh nak mekap budak Suria nie. Eheh, selamber panggil budak, padahal dia lagi tua dari saye. Tapi dia kecik gile so boleh kot panggil budak. Haha! Suria kenal saye kat internet niela and dia rupenye pembace setia blog saye nie. Hi Suria, if you read this, do drop your hello ok? Haha!

Before pegi umah Suria saye singgah umah Syazwan lu kutip dia. Singgah tgk anak sedara Syazwan yg baru berumur 26 hari masa saya gi tue. Gosshhh!!!! Super duper cute budak tue. Comel nak mampus. Sebbaik adik beradik dia ramai time tu, kalo tak saye gomol2 guling2 atas lantai umah dia. Haha! Dah mntk gambar baby tue utk simpanan peribadi and Syazwan setuju kasi tapi taktaula bile leh dapat kan. Huhu..

Sebelum sampai rumah Suria, sesatla 2-3 round. Hehe.. Dah sampai umah dia, cam biasala tugas saya bukan sekadar mekap. This time jadi tukang gantung langsir kt bilik dia. Haha! Pihak lelaki should sampai kul 1.15 and kul 12.30 tu Suria baru nak gi mandi sebab banyak gile lagi bende tak siap. Saye dah cuak gile takut tak sempat makeup on time.

Tapi Alhamdulillah semua ok tapi makeup mmg simple gile and banyak step yang saye skip. Tunang Suria sangat hensem okay. No offence dear Zakuan. Awak pon hensem. Hehe... And majlis tunang Suria sangatla meriah dengan gelak ketawa. 2-2 family belah lelaki and perempuan suke buat lawak. Sepanjang majlis tue penuh dengan gelak ketawa. Saya pun siap terbahak2 lagi depan pelamin. Haha!

And this time, saye tak payah bising2 sebab Suria tue dah bising2 sendiri so smooth jek majlis. Cuma pihak lelaki tak stay lama sbb nak blk Negeri Sembilan terus aritu. So overall, it was an enjoyable day. Thanks to Suria. Kami dah jadi kamcing gile lepas tue. Bagus keje mekap2 orang nie. Selain merapatkan hubungan, boleh berkongsi gossip. Haha! Dasatla Suria nie, baru kenal saya a few hours tapi kami bergossip cam hape jek aritu. Haha!

Majlis siap dalam kul 3pm tp kul 5 baru drebar (adik saye) dtg amik sbb jam kat KB. Lagi banyak la gossip. Siap makan2 buah2 dgn coklat dari bakul hantaran pihak lelaki lagik. Huhu... So, sekian kisah pertunangan Suria. Silela masuk fotopages utk tgk gambar. Hehe...

2 comments:

suria hazni December 26, 2007 at 8:46 AM  

halloooooooooooooooo...
hahaha tq so much kunazz..heh siap jd tukang gantung lgsir tu..huh kelam kabut skit aritu..tp at the end,sume ok je..ehe

kunaz December 26, 2007 at 11:28 PM  

haha! finally. hehe... congrats again yer suria. thanks 2 u too. kem slm kt kamarizal. haha!

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.