Saya Tiada Kuku

Sabtu lepas saye ke Public Bank Ipoh yg main branch utk urusan bisnes. Nasib sangat malang kerana tetibe jari telunjuk saya terkepit kat pintu kereta. Pintu kereta tertutup rapat and jari saya tersepit kat celah2 tu. Sakitnye Tuhan saje yang tahu. Ade sket pecah2 kat tgh2 kuku so darah terpancut keluar celah kuku tapi tak lama maybe sebab dh beku. Pastu jari telunjuk jadi bengkak dan lebam, kuku jadi kaler hitam.

Memori kuku tersepit. Oily sbb ointment yg doc kasi


Doktor suh cabut kuku tp saye xmo lg sbb nk exam, takut takleh menulis. Tp jari berdenyut2 dgn sangat kuat. Lepas 2 hari menderita kesakitan, saye pegi gak cabut kuku tu. Doktor bius 2 kali kt keliling jari. Saye x smpt rase kesan bius doktor tu dh cabut kuku tu. Akar kuku tu still lekat kat daging, saye pon meraung dengan comelnye. Masa doktor tarik kuku tu, darah keluar melimpah2. Nurse yg tman saya 2 org tue seme keluar sebab ngilu. Huhu...


Sebbaik Zak x masuk dlm 'operation' room tu. Kalo tak sure dia pitam takley amik exam sbb dia mabuk darah. Haihh... canela nasib saye time nak beranak nnt. Haha! Btw, abah saye lagi dasat. Dia takut spital. Dia gi anta saye pakai braces dulu pon dia tunggu kat luar pagar spital jek. Dasat2 tol lelaki2 keturunan saye nih. Haha!!

Kuku yang dh dicabut. I'm gonna miss u...


After 'operation' saya diwajibkan makan 6 jenis ubat. Dasat tol, terkepit jari jek, tapi ubat byk cam kene kanser. Haha! Then, saye kene pegi klinik hari2 utk cuci and buat dressing baru. Now saye dah takde kuku jari telunjuk. Sedihnye. I'm a makeup artist with no nail. Now I have my own trademark. Mak andam yang cacat. Haha! Dahla bln 12 ni kene pegi mekap kat byk tmpt. Harap2 jari saya dah sembuh time tue. Serius weh, hidup sgt tak bermakna takde jari telunjuk. Maka sayangilah jari anda. Elakkan dari terkepit atau tersepit.

Comments

~lalala~ said…
argh!! gore gore! aku yong dan pana sedang menderita tgk gambo2 kuku ko~~~ argh argh!!
Iman said…
hahaha. nk gelak ke nk ksian aa..cemane keadaan ko bile xde kuku ek (hahaha)
kunaz said…
intan: haha! time ko menjerit tgk gamba kuku tu aku kt pantry. aku leh dgr suara jeritan korang. haha

iman: ko mmg iman!!!!!! keadaan aku bile takde kuku sangat menggelikan. kene balut selalu jari takut orang pitam. Haha
si pemilik said…
same la..sy pn br lepas kne cabut kuku gak..tersepit pintu nyer hal..
this raye tarak kuku le jawabnye..

Popular posts from this blog

Susu Formula Terbaik??

Pengalaman Ber-Implanon

Pil Perancang Cerazette