Mekap Time

Saya free, I have all the times in the world now, so saya boleh update blog sekerap mungkin. Tapi 1stly nak cite pasal mekap dulu. Yehyeh! Last paper saya aritu Sabtu pagi. Tido 2 jam je mlm tu sbb study last minit. Tulaaa.. masa punyela banyak gi wat mende lain.

Abih exam kul 12 gi kuar makan2 till kul 1. Kul 2 start mekap sorg model nama Bella. Tu 1st time saye mekap dgn keadaan jari tak berkuku nih. Lps mekap, follow diorang seme gi photoshoot sampai kul 6.30 ptg. Sangat penat dan haus sampai saya terpaksa teguk air paip kat surau poket C. Bayangkan dahla malam tu tak tido study, blk exam lak trus gi mekap dgn baju2 kurung. Hari tue merupakan hari plg selekeh saya gi trn mekap org. Tgk gamba2 saya yg terselit dlm kamera photographers tu ya rabbi, muke cam pompuan gile beranak lapan!

Keesokan tue lak mekap lg 2 org model. This time lak mekap paling lawak yg sy penah buat. Salah sorg model tu period pain yang kronik time tu, so agak x smooth perjalanan mekap aritu. End up mekap dia sambil dia terbaring atas katil jek. Housemates dia sapu minyak sambil urut2 perut, saya lak gi conteng2 muke dia at the same time. Sangatla lawak.

Masalah yang saya hadapi sekarang adalah, saya tak pernah dpt ample time utk mekap dgn puas. Mesti tak cukup masa. Lepas mekap saya akan berpeluh2 dgn dasat sedangkan model akan cun melecun lps tue. So, saye sgt tak suke bergambar dgn model yg after mekap. Sebab nnt saya akan tenggelam gile and nmpk buruk gile.

Hmm.. dah jadi mekap artist nie nmpknye saye terpaksa tuka penampilan. Takleh selekeh2 dah. Kene vogue sket. Hahaha! Bajet sungguh. Lepas nie nak kene cari identiti baru. Mekap sambil pakai sepek itam ke. Haha!

Saye suke dgn kerjaya freelance saye nih. Dah dpt byk gile kontek. Alhamdulillah, so far dah ade some pending request utk servis saya. Yang terpaksa tolak pun dah banyak sbb clash, xfree, etc. Haihh, saya sgt tensen Syazwan dpt keje kat Kerteh. Demand utk servis kami (mekap+foto) agak byk tp byk yang terpaksa tolak sbb dia xfree. Trg cuti Jumaat Sabtu. Saya nnt keje kat KL cuti Sabtu Ahad. Means hari Sabtu jek ktorg boleh gerak sekali. Huhu.. Sob sob...

Now saya kat library UTP. Hari2 dtg library walopun dh abih exam. Okla, nnt sambung lagi. Mau pegi lunch pulak. Owh silalah klik link fotopages saya utk lihat update mekap =D

0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.