Final Semester Part 8

Yezza!!! Nie posting yang saye tunggu2 buat sekian lamanya. Saye dah abih exam semalam 24 Nov. It's all over people and I'm not a student anymore! Hehe.. Ramai orang cakap, enjoyla student life pepuas because you are going to miss it one day. Btw, saye tak pernah rasa tak sabar nak grad, what I was looking forward hanyalah untuk habis exam. Student life is freaking great, kalau diisi dgn bende2 yang bestlaa. And I did that.

Perasaan saya setelah habis exam adalah sama dgn perasaan saya ketika memula dtg period and semasa accept utk couple dgn Zak. Masa memule dtg period kat sekolah rendah dulu, saya terkedu almost seminggu. Terkejut yang saya sudah menganjak ke alam lain. Susah nak describe, tapi best word yang saya boleh fikir adalah terkedu dan terkesima. Heh!

Mase couple dgn Zak pon sama. A few weeks jugak saye masih takleh percaya yang saye sudah couple. Huhu... Such a big thing right? Well, saye tak pernah couple utk tujuan main2 ke, trial and error ke etc. Once saya dah buat decision, he's going to be a man of my life. So, bile dah officially coupled, it took time utk saya terima hakikat yang saye dah couple. Hehe...

And exam nie pun sama. Punyela tunggu nak abih exam, and bile dah abih saye clueless, speechless, etc. Again, lepas nie saya akan menganjak ke alam baru. Anjakan paradigma nie mmg kasi effect yang dramatic laaaaa dlm hidup saye. Huhu.... But this time saya tak terkedu lama sangat sebab sejam lepas balik dari exam, saya bergegas ke lokasi shooting utk mekap seorang model (gonna update this one sooner)

Anyway, the point is, I'm a 23 years old lady yang sudah bebas dari alam persekolahan. I'm a 23 year old lady yang sudah berjaya meng-full utilize-kan zaman persekolahan saya dgn banyak perkara yang best2. I really love the feeling now. Rasa bangga dan bertuah. Mama and abah, akak dah berjaya grad. Akak berjaya maintain diri akak slps 5 tahun di rantau orang. Akak masih sama, adat dan ilmu agama yang mama dan abah bekalkan masih ada bersama akak. Akak cuma tambahkan sedikit kekuatan di dalamnya. So people, I'm unofficially graduated!!! =D

3 comments:

Amie November 25, 2007 at 9:11 AM  

hoho~ bestnya dh abes paper. saya ada lagi satu ni.. tu pn sempat blk umah dlu.. br smpai semlm.. bukak2 blog akak nmpk gmbr kuku! waaa... trus x baca.. x sanggup.. akak jgn la letak post gitu lg.. seram~

mzakuan November 25, 2007 at 9:14 AM  

salam...
congratulations syg..u've graduated =)..and thank you for all the compliments...huhu

-i love u-

iman November 29, 2007 at 10:08 AM  

haha naz. congratsss!! aku pon berbangga. cey taksal :P

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.