Posts

Showing posts from November, 2007

Dear Someone (again!!!)

Tulaaaa... sape suruh screw up dgn saye, kan Tuhan dah bayar cash. Saye bukan nak cakap doa saya makbul, saya nak cakap doa2 org teraniaya nie makbul. Dalam hadis pon ade cakap camtu, so please la pikir gune otak sket sebelum decide to screw me up.

You seemed so proud to distract me during my revision for exam. You giggled like a little bitch and you made this room like your own studio. Takziah la sbb tak berjaya jugak utk distract saya because I'm a positive person who always turn the negative things into good ones.

And today I can see that you are so distracted with your surrounding. Takziah la sekali lagi. I don't wanna say padan muka. I just wanna say it's what you earn from what you have invested.

Kalau saya jahat, saya yang dah lama abih paper nie banyak jek bende yang saye boleh buat for revenge. Saye boleh ajak kawan2 dtg bilik bergelak ketawa dari subuh sampai subuh pagi esok. Saye boleh turn on mp3 sampai highest volume. Ah banyakla bende saye boleh buat. Tapi saya…

Mekap Time

Saya free, I have all the times in the world now, so saya boleh update blog sekerap mungkin. Tapi 1stly nak cite pasal mekap dulu. Yehyeh! Last paper saya aritu Sabtu pagi. Tido 2 jam je mlm tu sbb study last minit. Tulaaa.. masa punyela banyak gi wat mende lain.

Abih exam kul 12 gi kuar makan2 till kul 1. Kul 2 start mekap sorg model nama Bella. Tu 1st time saye mekap dgn keadaan jari tak berkuku nih. Lps mekap, follow diorang seme gi photoshoot sampai kul 6.30 ptg. Sangat penat dan haus sampai saya terpaksa teguk air paip kat surau poket C. Bayangkan dahla malam tu tak tido study, blk exam lak trus gi mekap dgn baju2 kurung. Hari tue merupakan hari plg selekeh saya gi trn mekap org. Tgk gamba2 saya yg terselit dlm kamera photographers tu ya rabbi, muke cam pompuan gile beranak lapan!

Keesokan tue lak mekap lg 2 org model. This time lak mekap paling lawak yg sy penah buat. Salah sorg model tu period pain yang kronik time tu, so agak x smooth perjalanan mekap aritu. End up mekap dia sam…

Final Semester Part 8

Yezza!!! Nie posting yang saye tunggu2 buat sekian lamanya. Saye dah abih exam semalam 24 Nov. It's all over people and I'm not a student anymore! Hehe.. Ramai orang cakap, enjoyla student life pepuas because you are going to miss it one day. Btw, saye tak pernah rasa tak sabar nak grad, what I was looking forward hanyalah untuk habis exam. Student life is freaking great, kalau diisi dgn bende2 yang bestlaa. And I did that.

Perasaan saya setelah habis exam adalah sama dgn perasaan saya ketika memula dtg period and semasa accept utk couple dgn Zak. Masa memule dtg period kat sekolah rendah dulu, saya terkedu almost seminggu. Terkejut yang saya sudah menganjak ke alam lain. Susah nak describe, tapi best word yang saya boleh fikir adalah terkedu dan terkesima. Heh!

Mase couple dgn Zak pon sama. A few weeks jugak saye masih takleh percaya yang saye sudah couple. Huhu... Such a big thing right? Well, saye tak pernah couple utk tujuan main2 ke, trial and error ke etc. Once saya dah bu…

Saya Tiada Kuku

Image
Sabtu lepas saye ke Public Bank Ipoh yg main branch utk urusan bisnes. Nasib sangat malang kerana tetibe jari telunjuk saya terkepit kat pintu kereta. Pintu kereta tertutup rapat and jari saya tersepit kat celah2 tu. Sakitnye Tuhan saje yang tahu. Ade sket pecah2 kat tgh2 kuku so darah terpancut keluar celah kuku tapi tak lama maybe sebab dh beku. Pastu jari telunjuk jadi bengkak dan lebam, kuku jadi kaler hitam.

Memori kuku tersepit. Oily sbb ointment yg doc kasi
Doktor suh cabut kuku tp saye xmo lg sbb nk exam, takut takleh menulis. Tp jari berdenyut2 dgn sangat kuat. Lepas 2 hari menderita kesakitan, saye pegi gak cabut kuku tu. Doktor bius 2 kali kt keliling jari. Saye x smpt rase kesan bius doktor tu dh cabut kuku tu. Akar kuku tu still lekat kat daging, saye pon meraung dengan comelnye. Masa doktor tarik kuku tu, darah keluar melimpah2. Nurse yg tman saya 2 org tue seme keluar sebab ngilu. Huhu...
Sebbaik Zak x masuk dlm 'operation' room tu. Kalo tak sure dia pitam takley …

Final Semester Part 7

So, harini setel 1 paper. Alhamdulillah, soalan agak senang berbanding sem2 yang lps. Saya syukur saya masih boleh perform utk paper ini walaupun nyaris dah patah semangat utk belajar subjek nie.

Yes, I was given a week to study this particular subject. Walaupun saya pergi ke library hari2 sepanjang seminggu tue, tapi hanya semalam baru saya start belajar dengan seriusnya. Dok library main laptop wat bisnes, so tu mmg my fault la belajar last minit. But last night, I've got all the courages to study the subject. So after maghrib terus pegi library. Sempat cover 3 chapters out of 8.

Lagi 5 chapters plan nak sambung kat bilik. Sekali, housemate buat party mengejut. As a sign of support, joinla jugak walaupun hati dah tak keruan. Saya join sekejap then sambung belajar but bak kate Nazmi Syamimi la "Ko jgn dok bilik sebelah pantry naz. seme bunyi kat pantry tu will go stret away into your ears" Ha'a mmg betulla tu. And can u imagine I was studying, to be specific, memorizi…

Final Semester Part 6

Esok 1st paper saya di semester terakhir ni. Lps tu lg 8 hari saye dh totally merdeka. Paper esok paper HRM (human resource management), subjek yg totally menghafal. Ayat jek, ade sket2 jek nombor, tu pon nombor mukesurat jek. Kesimpulannya, agak kronik jugakla percubaan saya study subjek2 menghafal nih.

Saya berjaya menghabiskan study week dgn gilang gemilang. Bajet pegi study kat library for more concentration. Tapi saye bawak laptop, kat lebri lak ade wireless. Maka, dari pagi sampai ptg tu keje saya hanya membalas msg2 customer dan client yang turut tak buat keje kat ofis diorg. Hehe... Kedasatan saya berbisnes membuatkan org lain lak yang risau dgn paper saye yang esok nih. Eheh!

Semasa posting ini dibuat, saye akan ke library dlm 15minit lagi. Semoga hari ini dpt study dgn hebat. Amiinn... Owh, sgt tak sabar nak habis final sbb nak sambung buat bende yang hati suke. Hehe..

Kuala Lumpur

Semalam pegi KL lagi kerana ada beberapa urusan. And buat kali ke-3 kami tido di R&R lagi. Bukan satu R&R, tapi setiap R&R yang ade sepanjang highway tue. Eheh!

Owh semalam jumpe Syazwan kat Shah Alam. Nyaris tak sempat jumpe sbb dia gi KL anta gambar tunang kat Tpot. Mase tu saye and Zak dah kat Shah Alam and dah nak bertolak balik Ipoh. Tapi disebabkan Syazwan telah mengeluarkan bunyi-bunyian yang manje dalam telefon, maka kami tunggu sampai dia kembali ke Shah Alam semula. Pastu dia belanja kami makan. Walaupun baru jek lepas makan dgn banyaknyer, kami terima pelawaan itu. Sumbat la jugak sampai perut buncit dengan makanan.

Saye baru perasan, semester nie byk kali la plak saye turun KL. Hmm, it's the place where I'm going to spend my next 10 years of time with. However, I'm planning to cut down the duration and return back to this lovely Ipoh. 5 tahun spent masa kat sini, I've fallen in love with Ipoh already. Japgi nak kuar Ipoh lagi. Tak sedar diri sungg…