Dear Someone (again!!!)

Tulaaaa... sape suruh screw up dgn saye, kan Tuhan dah bayar cash. Saye bukan nak cakap doa saya makbul, saya nak cakap doa2 org teraniaya nie makbul. Dalam hadis pon ade cakap camtu, so please la pikir gune otak sket sebelum decide to screw me up.

You seemed so proud to distract me during my revision for exam. You giggled like a little bitch and you made this room like your own studio. Takziah la sbb tak berjaya jugak utk distract saya because I'm a positive person who always turn the negative things into good ones.

And today I can see that you are so distracted with your surrounding. Takziah la sekali lagi. I don't wanna say padan muka. I just wanna say it's what you earn from what you have invested.

Kalau saya jahat, saya yang dah lama abih paper nie banyak jek bende yang saye boleh buat for revenge. Saye boleh ajak kawan2 dtg bilik bergelak ketawa dari subuh sampai subuh pagi esok. Saye boleh turn on mp3 sampai highest volume. Ah banyakla bende saye boleh buat. Tapi saya tak buat. I'm a senior who still respect a junior like you. Maybe dia lupe kot dia junior and tanpa sengaja terbajet bagus. Takpela...

I go to the library everyday walaupun dah habis paper, leaving you in the room with your own privacy (walaupun fakta lain adalah saye pon dah tak larat nak ngadap muka dia even 1 second pon. yerrrkkkk!!) So silala hargai sket. And yang paling penting, silala hargai saya yang terima kamu tu selepas kamu di-kick-out oleh orang yang sepatutnya jadi roommate asal kamu. Napela saye tak senekad orang itu jugak utk halau kamu keluar dari bilik ini jugak.

Our cycle is too small walaupun saye tak sure whether you realize it or not. It's too small my dear someone, so takyah susah2 nak tipu or nak cover line ape, saye tahu jugak walaupun saye balik bilik hanya utk tidur jek. Owh, actually, dalam kebencian saya terhadap kamu, ade juga terselit rasa simpati. If I have the God power, I'll grant you a better life. Tapi tuela, saye kan manusia biasa yang kadangkala kemarahannye berada di luar batasan (cam sekarang niela..)

Waaahh.... it's such a big relief dapat tulis nie. Sori yer, this posting is not for you, it's for me. It's for killing my pain. Sorry for being a bitch again, this time as a graduated bitch. Haha! Once in a blue moon okay... huhu... Heh, lega2. So let's get back to the normal happy life. Owh, it's good to have you around by the way because it reminds me that this life must be up and down sometime. Tak boleh selalu berada di atas. Kena ada dugaan sket2 so that the life will be more meaningful. So, thank yer you kerana mewarnai hidup saye di final semester nie. Warna hitam kelabu. Haha!

Mekap Time

Saya free, I have all the times in the world now, so saya boleh update blog sekerap mungkin. Tapi 1stly nak cite pasal mekap dulu. Yehyeh! Last paper saya aritu Sabtu pagi. Tido 2 jam je mlm tu sbb study last minit. Tulaaa.. masa punyela banyak gi wat mende lain.

Abih exam kul 12 gi kuar makan2 till kul 1. Kul 2 start mekap sorg model nama Bella. Tu 1st time saye mekap dgn keadaan jari tak berkuku nih. Lps mekap, follow diorang seme gi photoshoot sampai kul 6.30 ptg. Sangat penat dan haus sampai saya terpaksa teguk air paip kat surau poket C. Bayangkan dahla malam tu tak tido study, blk exam lak trus gi mekap dgn baju2 kurung. Hari tue merupakan hari plg selekeh saya gi trn mekap org. Tgk gamba2 saya yg terselit dlm kamera photographers tu ya rabbi, muke cam pompuan gile beranak lapan!

Keesokan tue lak mekap lg 2 org model. This time lak mekap paling lawak yg sy penah buat. Salah sorg model tu period pain yang kronik time tu, so agak x smooth perjalanan mekap aritu. End up mekap dia sambil dia terbaring atas katil jek. Housemates dia sapu minyak sambil urut2 perut, saya lak gi conteng2 muke dia at the same time. Sangatla lawak.

Masalah yang saya hadapi sekarang adalah, saya tak pernah dpt ample time utk mekap dgn puas. Mesti tak cukup masa. Lepas mekap saya akan berpeluh2 dgn dasat sedangkan model akan cun melecun lps tue. So, saye sgt tak suke bergambar dgn model yg after mekap. Sebab nnt saya akan tenggelam gile and nmpk buruk gile.

Hmm.. dah jadi mekap artist nie nmpknye saye terpaksa tuka penampilan. Takleh selekeh2 dah. Kene vogue sket. Hahaha! Bajet sungguh. Lepas nie nak kene cari identiti baru. Mekap sambil pakai sepek itam ke. Haha!

Saye suke dgn kerjaya freelance saye nih. Dah dpt byk gile kontek. Alhamdulillah, so far dah ade some pending request utk servis saya. Yang terpaksa tolak pun dah banyak sbb clash, xfree, etc. Haihh, saya sgt tensen Syazwan dpt keje kat Kerteh. Demand utk servis kami (mekap+foto) agak byk tp byk yang terpaksa tolak sbb dia xfree. Trg cuti Jumaat Sabtu. Saya nnt keje kat KL cuti Sabtu Ahad. Means hari Sabtu jek ktorg boleh gerak sekali. Huhu.. Sob sob...

Now saya kat library UTP. Hari2 dtg library walopun dh abih exam. Okla, nnt sambung lagi. Mau pegi lunch pulak. Owh silalah klik link fotopages saya utk lihat update mekap =D

Final Semester Part 8

Yezza!!! Nie posting yang saye tunggu2 buat sekian lamanya. Saye dah abih exam semalam 24 Nov. It's all over people and I'm not a student anymore! Hehe.. Ramai orang cakap, enjoyla student life pepuas because you are going to miss it one day. Btw, saye tak pernah rasa tak sabar nak grad, what I was looking forward hanyalah untuk habis exam. Student life is freaking great, kalau diisi dgn bende2 yang bestlaa. And I did that.

Perasaan saya setelah habis exam adalah sama dgn perasaan saya ketika memula dtg period and semasa accept utk couple dgn Zak. Masa memule dtg period kat sekolah rendah dulu, saya terkedu almost seminggu. Terkejut yang saya sudah menganjak ke alam lain. Susah nak describe, tapi best word yang saya boleh fikir adalah terkedu dan terkesima. Heh!

Mase couple dgn Zak pon sama. A few weeks jugak saye masih takleh percaya yang saye sudah couple. Huhu... Such a big thing right? Well, saye tak pernah couple utk tujuan main2 ke, trial and error ke etc. Once saya dah buat decision, he's going to be a man of my life. So, bile dah officially coupled, it took time utk saya terima hakikat yang saye dah couple. Hehe...

And exam nie pun sama. Punyela tunggu nak abih exam, and bile dah abih saye clueless, speechless, etc. Again, lepas nie saya akan menganjak ke alam baru. Anjakan paradigma nie mmg kasi effect yang dramatic laaaaa dlm hidup saye. Huhu.... But this time saya tak terkedu lama sangat sebab sejam lepas balik dari exam, saya bergegas ke lokasi shooting utk mekap seorang model (gonna update this one sooner)

Anyway, the point is, I'm a 23 years old lady yang sudah bebas dari alam persekolahan. I'm a 23 year old lady yang sudah berjaya meng-full utilize-kan zaman persekolahan saya dgn banyak perkara yang best2. I really love the feeling now. Rasa bangga dan bertuah. Mama and abah, akak dah berjaya grad. Akak berjaya maintain diri akak slps 5 tahun di rantau orang. Akak masih sama, adat dan ilmu agama yang mama dan abah bekalkan masih ada bersama akak. Akak cuma tambahkan sedikit kekuatan di dalamnya. So people, I'm unofficially graduated!!! =D

Saya Tiada Kuku

Sabtu lepas saye ke Public Bank Ipoh yg main branch utk urusan bisnes. Nasib sangat malang kerana tetibe jari telunjuk saya terkepit kat pintu kereta. Pintu kereta tertutup rapat and jari saya tersepit kat celah2 tu. Sakitnye Tuhan saje yang tahu. Ade sket pecah2 kat tgh2 kuku so darah terpancut keluar celah kuku tapi tak lama maybe sebab dh beku. Pastu jari telunjuk jadi bengkak dan lebam, kuku jadi kaler hitam.

Memori kuku tersepit. Oily sbb ointment yg doc kasi


Doktor suh cabut kuku tp saye xmo lg sbb nk exam, takut takleh menulis. Tp jari berdenyut2 dgn sangat kuat. Lepas 2 hari menderita kesakitan, saye pegi gak cabut kuku tu. Doktor bius 2 kali kt keliling jari. Saye x smpt rase kesan bius doktor tu dh cabut kuku tu. Akar kuku tu still lekat kat daging, saye pon meraung dengan comelnye. Masa doktor tarik kuku tu, darah keluar melimpah2. Nurse yg tman saya 2 org tue seme keluar sebab ngilu. Huhu...


Sebbaik Zak x masuk dlm 'operation' room tu. Kalo tak sure dia pitam takley amik exam sbb dia mabuk darah. Haihh... canela nasib saye time nak beranak nnt. Haha! Btw, abah saye lagi dasat. Dia takut spital. Dia gi anta saye pakai braces dulu pon dia tunggu kat luar pagar spital jek. Dasat2 tol lelaki2 keturunan saye nih. Haha!!

Kuku yang dh dicabut. I'm gonna miss u...


After 'operation' saya diwajibkan makan 6 jenis ubat. Dasat tol, terkepit jari jek, tapi ubat byk cam kene kanser. Haha! Then, saye kene pegi klinik hari2 utk cuci and buat dressing baru. Now saye dah takde kuku jari telunjuk. Sedihnye. I'm a makeup artist with no nail. Now I have my own trademark. Mak andam yang cacat. Haha! Dahla bln 12 ni kene pegi mekap kat byk tmpt. Harap2 jari saya dah sembuh time tue. Serius weh, hidup sgt tak bermakna takde jari telunjuk. Maka sayangilah jari anda. Elakkan dari terkepit atau tersepit.

Final Semester Part 7

So, harini setel 1 paper. Alhamdulillah, soalan agak senang berbanding sem2 yang lps. Saya syukur saya masih boleh perform utk paper ini walaupun nyaris dah patah semangat utk belajar subjek nie.

Yes, I was given a week to study this particular subject. Walaupun saya pergi ke library hari2 sepanjang seminggu tue, tapi hanya semalam baru saya start belajar dengan seriusnya. Dok library main laptop wat bisnes, so tu mmg my fault la belajar last minit. But last night, I've got all the courages to study the subject. So after maghrib terus pegi library. Sempat cover 3 chapters out of 8.

Lagi 5 chapters plan nak sambung kat bilik. Sekali, housemate buat party mengejut. As a sign of support, joinla jugak walaupun hati dah tak keruan. Saya join sekejap then sambung belajar but bak kate Nazmi Syamimi la "Ko jgn dok bilik sebelah pantry naz. seme bunyi kat pantry tu will go stret away into your ears" Ha'a mmg betulla tu. And can u imagine I was studying, to be specific, memorizing in the middle of a party. Huhu...

All the noises only stopped at 3am but masa tu memang dah tak boleh input pape dah. Apa yang saya boleh buat hanya memblurkan diri. Clue tak terkata. Rasa heartless, waswas nak rasa tensen ke, marah ke, risau ke... end up saya hanya tidur and bangun balik setiap setengah jam.

But again, alhamdulillah nasib saya baik. Soalan agak senang and banyak yang saya sempat hafal tu keluar. So gembira dpt jwb 1st paper dgn baik and gembira still dpt spent masa with my housemates. So, this is the story of my 1st paper. Got 2 more papers to go. Gudluck to me!!! =D

Final Semester Part 6

Esok 1st paper saya di semester terakhir ni. Lps tu lg 8 hari saye dh totally merdeka. Paper esok paper HRM (human resource management), subjek yg totally menghafal. Ayat jek, ade sket2 jek nombor, tu pon nombor mukesurat jek. Kesimpulannya, agak kronik jugakla percubaan saya study subjek2 menghafal nih.

Saya berjaya menghabiskan study week dgn gilang gemilang. Bajet pegi study kat library for more concentration. Tapi saye bawak laptop, kat lebri lak ade wireless. Maka, dari pagi sampai ptg tu keje saya hanya membalas msg2 customer dan client yang turut tak buat keje kat ofis diorg. Hehe... Kedasatan saya berbisnes membuatkan org lain lak yang risau dgn paper saye yang esok nih. Eheh!

Semasa posting ini dibuat, saye akan ke library dlm 15minit lagi. Semoga hari ini dpt study dgn hebat. Amiinn... Owh, sgt tak sabar nak habis final sbb nak sambung buat bende yang hati suke. Hehe..

Kuala Lumpur

Semalam pegi KL lagi kerana ada beberapa urusan. And buat kali ke-3 kami tido di R&R lagi. Bukan satu R&R, tapi setiap R&R yang ade sepanjang highway tue. Eheh!

Owh semalam jumpe Syazwan kat Shah Alam. Nyaris tak sempat jumpe sbb dia gi KL anta gambar tunang kat Tpot. Mase tu saye and Zak dah kat Shah Alam and dah nak bertolak balik Ipoh. Tapi disebabkan Syazwan telah mengeluarkan bunyi-bunyian yang manje dalam telefon, maka kami tunggu sampai dia kembali ke Shah Alam semula. Pastu dia belanja kami makan. Walaupun baru jek lepas makan dgn banyaknyer, kami terima pelawaan itu. Sumbat la jugak sampai perut buncit dengan makanan.

Saye baru perasan, semester nie byk kali la plak saye turun KL. Hmm, it's the place where I'm going to spend my next 10 years of time with. However, I'm planning to cut down the duration and return back to this lovely Ipoh. 5 tahun spent masa kat sini, I've fallen in love with Ipoh already. Japgi nak kuar Ipoh lagi. Tak sedar diri sungguh now dah study week, masih keluar merata2. Hehe...

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.