Final Semester Part 5

Bermula dari detik ini ke last paper saye utk final exam nie, saye cuma tinggal 33 hari je lagi jangkahayat kat UTP nih. Cepat sungguh masa berlalu, serius tak sedar. And banyak perkara berlaku dalam semester nie. Engagement, bisnes, makeup, kursus sana sini, dah secure job dgn Petronas and etc. Saya telah berjaya mengisi final semester saya dengan banyak perkara baru yang tak pernah saye buat sepanjang saye hidup nie, and semua perkara tue yang saya suka seme. And saya rasa kalau saya grad dgn result yang tak mencapai objective pon saya dah takkan sedih dah.

Niat asal extend semester adalah untuk teman tunang tersayang. Di samping tu boleh try to improve my current CGPA. Bayangkan kalau saya grad last semester, dahla tak grad sekali dengan tunang, grad dengan result yang tak memuaskan lak. So, di mana kegembiraan yang diimpikan? Hehe... Keputusan utk extend adalah salah satu keputusan yang sgt takes time utk saya buat. Main constraint adalah memikirkan mulut2 orang di luar sana.

Saya tidak kesah dengan mulut2 mereka tapi saya takut mama sedih dengan mulut2 itu. Saya takmo mama sedih. Orang2 kampung mulut mereka banyak yang pelik. Ade je nak manipulate cerita baik jadi tak baik. Ade seorang jiran saye, anak dia belajar kat UTP jugak (junior). Sepanjang 5 thn kat UTP ni saye rase baru 3-4 kali saye bertembung dengan dia tapi dia dok jaja cerita fitnah kat mak dia macam saye roommate dia. Aneh sungguh mulut perempuan itu. Cakap saye fail la, tukar course la, itula inila.

Tapi bila mama cakap dia lagi tak kesah dengan mulut2 mereka, terus saye decide nak extend. And now, I'm enjoying the outcomes. I earn more than expected. Alhamdulillah. But the final exam is just around the corner. Kena stop semua bende lain terutama mekap2 nih. Oh, tadi ade satu company kat KL call saye suh mekap model2 geisha dlm satu function company diorang. Hadoiilaaaa.. bile la saye buat servis mekap geisha. Mane la saye reti. Tempek bedak sejuk tebal2 sampai putih retilaaa.. Hehe...

Ok, mari siapkan projek, mari present2 sampai setel and mari belajar untuk final exam. Counting the days....

4 comments:

mzakuan October 22, 2007 at 5:28 PM  

salam..

no more phrases like 'ala' p.ramlee dis time..huhu =p..
just wanna say thank you and i love u from the botom of my heart =)...

-mzakuan-

~lalala~ October 24, 2007 at 3:36 AM  

wow! mekap geisha kunaz! mane ko dpt pelanggan ni? haha! gi r blaja weh, bley tambah income. silap ari bln ko jadik mekap utk movie set ke ape ke plak.. kaching kaching $_$

anyhoo... besh kn extend weh~~ kalo ko x extend, ko xdpt r nk baik2 gile ngan hosmet2 ko yg gile besh ni. hehe! good luck xm kunaz! :)

jengae October 24, 2007 at 3:05 PM  

wey so ko tolak ke geisha tu? gile hebak mung... jgn ar tolak..ko g wat research kat tenet skek2 aku yakin ko boleh handle punyer!!!

kunaz October 29, 2007 at 10:40 AM  

mzakuan: i lebiu too

intan: tol2. kalo aku x extend ntah sape aku nk mekap kalo bukan muke2 korang. heh

jengae: hoho jengga. dia ade teknik dia call airbrush painting. aku perlukan rm1400 utk dpt certificate tu. huhu... bilerlaaa gamaknyer.. heh

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.