Haru Biru

Minggu selepas raya sungguh haru baru. Bertolak ke UTP pagi Rabu tapi pagi Khamis baru sampai sebab jam yang horror. Hari Jumaat-Sabtu kursus mekap. Hari Ahad kuar Ipoh setelkan urusan bisnes. Hari Isnin siapkan 1 projek.

Selasa buat group presentation untuk Corporate Communication. Owh, presentation yang sangat mantap sampai dipuji gile2 oleh Pn Noni. Hari Rabu siapkan projek lagi. Hari Khamis pegi KL teman tunang interview kat Shah Alam. Plan nak gi report duty sekali tapi tak sempat. Singgah rumah bakal abang ipar sebab baby diorang masuk hospital sebab keracunan. Sampai UTP pagi Jumaat. Sepatut gi kursus kawen Sabtu-Ahad tapi terpaksa kensel sebab sangat banyak keje tertangguh.

Isnin (semalam) submit report HRM, malam tu buat assignment Corp. Comm. Arini selasa bertungkus lumus buat projek Engineering Graphics sebab nak kene submit Jumaat ni. 50% pon tak siap lagi. Khamis nie ade 2 presentation. Jumaat anta projek dan assignment EG yg bernilai 65 markah courseworknya.

Di saat saya berikrar nak slow down bisnes di kala ini, ramai lak orang order barang. Almost every day. Tak baik tolak rezeki tapi hidup sangat huru hara nak handle banyak bende. Owh, btw sangat hepi sbb junior yang saye mekapkan dpt offer jadi model magazine. Check out my fotopages. Fuhh!!!! I'm in hell!!

Mimipi Aneh

Tengahari semalam saye dapat mimpi yang sangat aneh. Saye mimpi saye tengah pregnant walopun kawen pon belum lagi nih. Dalam mimpi tu, saye tengah landing atas katil sambil menulis ape ntah saye pun tak ingat. Sebelah katil saye tu ade sorang tu (tak ingat lelaki ke perempuan, tapi dia kurus and rambut pendek) tengah duduk atas kerusi betul2 sebelah katil saye. Orang tue tengah bace paper.

Saye sangat sibuk menulis something atas katil. Kedudukan badan saye mengiring menghadap orang yang bace paper tue. Lama jugak saye wat keje atas katil sampaila saye bangun nak amik something kat atas meja kat hujung katil saye. Bile saye bangun jek, orang atas kerusi tue menjerit dengan nada yang terkejut sambil tunjuk kat atas katil.

Rupe-rupenye saya dah terberanak atas katil tue tanpa saya sedar. Punyela khusyuk buat keje. Budak tue lak takde pon nangis ape. Kuar2 perut trus tido. Lepas tue saye mimpi mak saye macam tak puas hati saye beranak senang sangat. Tak rase nikmat kesakitan waktu beranak katanya.

Lagi pelik, anak saye tu sangat cepat membesar. Harini saye beranak, esok tu dah boleh berjalan dah pun budak tue. Alahai anehnyer mimpi saye tue. Dahla dah masuk hari ke-2 saye masih teringat2 lagi mimpi tu. Sape yang tere tafsir mimpi silela tafsir mimpi saye yang aneh nie.

Actually minggu nie saye sangat sibuk tapi nak gak update sebab asek teringat jek. Heh! Semoga lepas tulis ni saye boleh let go mimpi nie. Huhu...

Final Semester Part 5

Bermula dari detik ini ke last paper saye utk final exam nie, saye cuma tinggal 33 hari je lagi jangkahayat kat UTP nih. Cepat sungguh masa berlalu, serius tak sedar. And banyak perkara berlaku dalam semester nie. Engagement, bisnes, makeup, kursus sana sini, dah secure job dgn Petronas and etc. Saya telah berjaya mengisi final semester saya dengan banyak perkara baru yang tak pernah saye buat sepanjang saye hidup nie, and semua perkara tue yang saya suka seme. And saya rasa kalau saya grad dgn result yang tak mencapai objective pon saya dah takkan sedih dah.

Niat asal extend semester adalah untuk teman tunang tersayang. Di samping tu boleh try to improve my current CGPA. Bayangkan kalau saya grad last semester, dahla tak grad sekali dengan tunang, grad dengan result yang tak memuaskan lak. So, di mana kegembiraan yang diimpikan? Hehe... Keputusan utk extend adalah salah satu keputusan yang sgt takes time utk saya buat. Main constraint adalah memikirkan mulut2 orang di luar sana.

Saya tidak kesah dengan mulut2 mereka tapi saya takut mama sedih dengan mulut2 itu. Saya takmo mama sedih. Orang2 kampung mulut mereka banyak yang pelik. Ade je nak manipulate cerita baik jadi tak baik. Ade seorang jiran saye, anak dia belajar kat UTP jugak (junior). Sepanjang 5 thn kat UTP ni saye rase baru 3-4 kali saye bertembung dengan dia tapi dia dok jaja cerita fitnah kat mak dia macam saye roommate dia. Aneh sungguh mulut perempuan itu. Cakap saye fail la, tukar course la, itula inila.

Tapi bila mama cakap dia lagi tak kesah dengan mulut2 mereka, terus saye decide nak extend. And now, I'm enjoying the outcomes. I earn more than expected. Alhamdulillah. But the final exam is just around the corner. Kena stop semua bende lain terutama mekap2 nih. Oh, tadi ade satu company kat KL call saye suh mekap model2 geisha dlm satu function company diorang. Hadoiilaaaa.. bile la saye buat servis mekap geisha. Mane la saye reti. Tempek bedak sejuk tebal2 sampai putih retilaaa.. Hehe...

Ok, mari siapkan projek, mari present2 sampai setel and mari belajar untuk final exam. Counting the days....

Tpot's Engagement

Hari raya ke-3 (semalam) saye and Syazwan ke majlis pertunangan Tpot. Saye tukang mekap, Syazwan tukang amik gambar. Nie 1st time kitorg joint venture sekali and alhamdulillah we managed to work as a great team. Syazwan tue kan pemalu and soft-spoken, maka terpaksalah saye mengeluarkan aura bapuk saye yang telah terpendam sekian lama nie. Asalnye jadi mak andam bidan terjun jek, sekali saye yang jadi tukang conduct majlis. Mulut saye bising membebel tak tentu hala. Sape tak dengar kate semua kene marah. Haha! Mak andam yang garang. Sure lepas ni kene blacklist dgn family Tpot. Haha!

Anyway, family Tpot sangat baik. Dalam a few hours jek dah rase cam family sendiri. Siap boleh bergossip dengan gilang gemilangnyer dengan makcik2 Tpot. Dasar perempuan sungguh. Haha! Event sepatutnye start soon after Zuhur tapi disebabkan jalan jam, kul 4.30pm baru start. Imaginela saye dah sampai kul 11.30am kat umah Tpot, dah abih modal dah nak borak ape. Hehe...

Event berjalan lancar, just pihak family lelaki datang sekejap jela sebab diorang nak balik Kedah terus lepas tu. Kul 7 pm baru kitorang pulang ke Besut. Lepas anta Syazwan balik, dia kasi saye RM30 sebagai upah tukang buat bising kat majlis orang. Seronoknyer dapat duit raye. Hehe.. Macey yer dik. So, silela melawat fotopages saye utk tengok gambar tapi tak banyakla sebab tue gune kamera sendiri. Tak sempat ambik gambar okay!! Mekap lagi, nak kene membebel lagi... Hehe.. So to Tpot, tahniah and selamat pengantin baru. Semoga berbahagia selalu =D

Malu di Bulan Puasa

Update lagi. Kate wireless kan... (kasi Iman jeles) Ahaha! Hari ini saye sangat malu. Kawan mak saye ade dtg rumah tadi and saye pulak sejak balik rumah nie tak pnah puase lagi. So, seperti kebiasaan setiap kali tetamu datang, saye akan bancuhkan air teh. Serius lupe bulan puasa. Haha!! Sebbaikla masa time kacau gula tu kawan mak saye tu masuk dapur.

"Eh, buat air ape bulan pose nih?"

Owh shit! Malu siott. Tapi sebab ego tinggi saye cube kaver line. "Oooo takde, saye tak puase arini. So, bancuh air wat minum sendiri" Haha! Time tue dah blushing abess, rasa nak rendam jek muke dalam air teh tue.

"Oooo... banyaknyer bancuh sampai satu jug"

Cisss!! Siot sungguh respon tue. "Hehe... bancuh sesiap, leh minum banyak kali" Hmmm tu last resort tatau nak jawab ape dah. Fuuhh!! Sebbaik dia sempat masuk dapur. Mau nyer saye gi hidang kat ruang tamu, sure malu kat hasben dia. Haha! Maluuuuuu!!!

Thanks Allah

Alhamdulillah, life goes on so perfect at the moment. Thanks a lot to the Almighty. Saye tahu xpayah tulis dalam blog pon Dia akan tahu, but when I put something into a written form, it means a lot to me. Thanks Allah. I used to experience a few moments where no one on earth could help me, but then You came and wash away all the troubles. Sometimes You make my life so difficult melalui dugaan2 yang berjaya menggugat ketenangan saye. But then, I realized that all those things have no other intentions except to make me be stronger. So, saye akan terima ujian2 dariMu pada masa hadapan dengan redha but really hoping that you won't test me out of my capability. Because I'm weak. I'm just a tiny little crap that needs Your guidance.

Always be with me Ya Allah. I need you until you take back my last breath. Trust me, Kunaz now is different with the previous Kunaz. The old Kunaz always trusts herself to achieve everything she wants in life. But the current Kunaz, she puts all the trusts in You. She trusts Your decisions, no matter how bad and how good they are because she believes in Your hikmah. Grant me a good life Ya Allah and grant those who are nice to me with the same taste of a perfect life as well. You know who's being nice to me and who's not. Again, thanks Allah....

Final Semester Part 4

Hehe... ramai la plak msg2 cakap posting bertajuk "Dear Someone" sgtla laser tahap bom hiroshima. Ampun yer... Biaselah pompuan, nak datang bulan lak time tuh (now dh dtg dh pon. Hehe...) Plus, sgt busy dgn study aritu. Subjek lain banyak nak buat Test 2 after raya. Tapi saya, keempat2 subjek yang saye amik Test 1 and Test 2 seme before cuti raya, rapat2 lak tue interval antara test2 tu. Lecturer pulak nekad nak abihkan silibus before cuti raya gak. So, stress la sedikit hendakknyer.

Tapi sekarang, mood tgh cun, so mari tolak ke bawah posting yang emo itu. Now, saye dah kat rumahhh!!!! Tgh enjoy wireless connection. Mama upgrade dari streamyx ke port and now ke wireless. Sbb kat rumah nie ade 4 komputer and seme nak internet sorang satu.

So after cuti raya ni saya cume ada 2 presentation and 2 projek utk disubmit. Tinggal less than 2 months je lagi kat UTP tapi plan nak stay UTP lu after final exam. Nak pura2 kene stay buat FYP. Hehe... Okla, sekian update terkini. Selamat Hari Raya Aidilfitri semua!!!!

Dear Someone

Dear Someone,

Kehadiranmu ke dalam hidupku tidak pernah kupinta. We have a totally different life. You are so "uptown" and here I am, the same "downtown" lady. You seem so proud to look uptown even though the fact is not really there. And so am I, so proud to stay downtown even though the fact seems to change its history progressively.

Pape pon saye tak kisah. It's your life for god sake and I will never care unless your lifestyle affects mine. And it does happen now. I can see that you are still searching for your identity. Happy searching my dear someone, but please make it quick. Coz I can't stand to be part of the process.

Owh please dear someone, I know you are too smart to hide your hipocracy. I know how you perceive me - an ordinary lady yang boleh dipandang sebelah mata. But the fact is, I'm so deep until you can't reach my base. It's just I love to appear shallow to avoid a series of deep disappointment.

Owh please dear someone, you just know me and you never know what I'm capable of. Bad information about the people around me seems too easy to reach me without me asking for it. Believe me, it hurts a lot to know the info you never wanna know. So, that's why I avoid being closed to people and always shut my ears. I dont need the info. They just mess up my life. So, don't question me if I'm not so close to you and try to avoid you all the time.

Please be informed that I knew a few of your stories before we know each other. I was sort of heart-attack knowing that you are the person that they used to talk about. What a small world. But, I pretend not knowing everything about you. I listened to your fake stories and pretend that I was so proud of you. Sorry for that... huhu... But please, maybe you think you are smart enough to lie to me, but as I said, I'm so deep and you still havent reached 1/5 of my depth.

As you know, we have different lifestyles. I never talk about Islamic things to you because I know that topic is totally out of your interest. So, please stop telling me your stories too because every your so-called-sweet story is just another disgusting story for me. Plus, stop questioning me. Hey, kalo nak diikutkan realiti sebenar, I have so much things to question about you, but I just keep my mouth shut.

So please, do not question about my relationship with my loving fiance and never attempt to say that we are not romantic again. Because hugging, kissing and whatsoever that you did with your boyfriend never has a sense of romantic at all to me. Dont u realize that I'm a one-guy person and I stick to the person I chose. And for sure I dont simply choose whoever I meet on the street. So, please stop telling me about your x-boyfriends. Saye dah lost track how much boyfriends that you used to be with.

I'm sorry that I cannot treat you well lately. Info about you keeps intruding my mind and the only way to avoid that is by avoiding you. Again, I'm sorry. I just wanna live a happy life during my final semester here. And my life is very enjoyable except the fact that I have you near me.

I know that you are very close to me, physically. But I think you are too far to reach this blog. But if in case you have the opportunity to read this, please understand that I have no intention to hurt you. It's just my another story of heart.

Once again, do not downgrade me because if you really know who I am, and if I produce a comparison table to compare us, you will walk away crying... Sorry sorry to the readers, I know that I sound bitch at the moment, but seriously, I dont like to be downgraded by unqualified person.

Al-Fatihah

Al-Fatihah buat arwah bapa my x-roommate Nor Fariena Yanti (Rieyn) yang meninggal pagi semalam - mati dipukul perompak ketika sedang bertugas.

To Rieyn, I keep thinking about you for the whole day long. Can't imagine if I were in your place. Dah dalam train utk ke Trg utk mulakan 1st day keje di Petronas terpaksa berpatah balik dgn susah payahnya kerana kejadian nie. Saye sangat sedih memikirkan future Rieyn, if one day people ask, how your father died - he's been murdered. What a tough fact to accept, seriously. Niela 1st time org terdekat dgn saya meninggal secara tragic.

Semoga Allah akan kuatkan hati kalian sekeluarga utk menghadapi semua nie. Doa saya sentiasa mengiringi kalian semua. Korang, Rieyn mntk tolong doakan sekali - doa supaya arwah ayah Rieyn ditempatkan di kalangan orang2 yang soleh dan semoge pembunuh tu akan tertangkap.

Sabar yer Rieyn. Setiap kejadian ade hikmah. Walopun nmpk senang je saye cakap, but I really mean it. Hikmah tue tak selalu kite nampak immediately. Lagipun, your dad meninggal di bulan ramadhan, bulan yang mulia. Meninggal ketika menjalankan tugas pulak, so you don't have to worry to much my dear Rieyn. I wish that he would go straight away to heaven. May Allah bless all of you. Amin...

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.