Posts

Showing posts from October, 2007

Haru Biru

Minggu selepas raya sungguh haru baru. Bertolak ke UTP pagi Rabu tapi pagi Khamis baru sampai sebab jam yang horror. Hari Jumaat-Sabtu kursus mekap. Hari Ahad kuar Ipoh setelkan urusan bisnes. Hari Isnin siapkan 1 projek.

Selasa buat group presentation untuk Corporate Communication. Owh, presentation yang sangat mantap sampai dipuji gile2 oleh Pn Noni. Hari Rabu siapkan projek lagi. Hari Khamis pegi KL teman tunang interview kat Shah Alam. Plan nak gi report duty sekali tapi tak sempat. Singgah rumah bakal abang ipar sebab baby diorang masuk hospital sebab keracunan. Sampai UTP pagi Jumaat. Sepatut gi kursus kawen Sabtu-Ahad tapi terpaksa kensel sebab sangat banyak keje tertangguh.

Isnin (semalam) submit report HRM, malam tu buat assignment Corp. Comm. Arini selasa bertungkus lumus buat projek Engineering Graphics sebab nak kene submit Jumaat ni. 50% pon tak siap lagi. Khamis nie ade 2 presentation. Jumaat anta projek dan assignment EG yg bernilai 65 markah courseworknya.

Di saat saya be…

Mimipi Aneh

Tengahari semalam saye dapat mimpi yang sangat aneh. Saye mimpi saye tengah pregnant walopun kawen pon belum lagi nih. Dalam mimpi tu, saye tengah landing atas katil sambil menulis ape ntah saye pun tak ingat. Sebelah katil saye tu ade sorang tu (tak ingat lelaki ke perempuan, tapi dia kurus and rambut pendek) tengah duduk atas kerusi betul2 sebelah katil saye. Orang tue tengah bace paper.

Saye sangat sibuk menulis something atas katil. Kedudukan badan saye mengiring menghadap orang yang bace paper tue. Lama jugak saye wat keje atas katil sampaila saye bangun nak amik something kat atas meja kat hujung katil saye. Bile saye bangun jek, orang atas kerusi tue menjerit dengan nada yang terkejut sambil tunjuk kat atas katil.

Rupe-rupenye saya dah terberanak atas katil tue tanpa saya sedar. Punyela khusyuk buat keje. Budak tue lak takde pon nangis ape. Kuar2 perut trus tido. Lepas tue saye mimpi mak saye macam tak puas hati saye beranak senang sangat. Tak rase nikmat kesakitan waktu beranak …

Final Semester Part 5

Bermula dari detik ini ke last paper saye utk final exam nie, saye cuma tinggal 33 hari je lagi jangkahayat kat UTP nih. Cepat sungguh masa berlalu, serius tak sedar. And banyak perkara berlaku dalam semester nie. Engagement, bisnes, makeup, kursus sana sini, dah secure job dgn Petronas and etc. Saya telah berjaya mengisi final semester saya dengan banyak perkara baru yang tak pernah saye buat sepanjang saye hidup nie, and semua perkara tue yang saya suka seme. And saya rasa kalau saya grad dgn result yang tak mencapai objective pon saya dah takkan sedih dah.

Niat asal extend semester adalah untuk teman tunang tersayang. Di samping tu boleh try to improve my current CGPA. Bayangkan kalau saya grad last semester, dahla tak grad sekali dengan tunang, grad dengan result yang tak memuaskan lak. So, di mana kegembiraan yang diimpikan? Hehe... Keputusan utk extend adalah salah satu keputusan yang sgt takes time utk saya buat. Main constraint adalah memikirkan mulut2 orang di luar sana.

Saya t…

Tpot's Engagement

Hari raya ke-3 (semalam) saye and Syazwan ke majlis pertunangan Tpot. Saye tukang mekap, Syazwan tukang amik gambar. Nie 1st time kitorg joint venture sekali and alhamdulillah we managed to work as a great team. Syazwan tue kan pemalu and soft-spoken, maka terpaksalah saye mengeluarkan aura bapuk saye yang telah terpendam sekian lama nie. Asalnye jadi mak andam bidan terjun jek, sekali saye yang jadi tukang conduct majlis. Mulut saye bising membebel tak tentu hala. Sape tak dengar kate semua kene marah. Haha! Mak andam yang garang. Sure lepas ni kene blacklist dgn family Tpot. Haha!

Anyway, family Tpot sangat baik. Dalam a few hours jek dah rase cam family sendiri. Siap boleh bergossip dengan gilang gemilangnyer dengan makcik2 Tpot. Dasar perempuan sungguh. Haha! Event sepatutnye start soon after Zuhur tapi disebabkan jalan jam, kul 4.30pm baru start. Imaginela saye dah sampai kul 11.30am kat umah Tpot, dah abih modal dah nak borak ape. Hehe...

Event berjalan lancar, just pihak family l…

Malu di Bulan Puasa

Update lagi. Kate wireless kan... (kasi Iman jeles) Ahaha! Hari ini saye sangat malu. Kawan mak saye ade dtg rumah tadi and saye pulak sejak balik rumah nie tak pnah puase lagi. So, seperti kebiasaan setiap kali tetamu datang, saye akan bancuhkan air teh. Serius lupe bulan puasa. Haha!! Sebbaikla masa time kacau gula tu kawan mak saye tu masuk dapur.

"Eh, buat air ape bulan pose nih?"

Owh shit! Malu siott. Tapi sebab ego tinggi saye cube kaver line. "Oooo takde, saye tak puase arini. So, bancuh air wat minum sendiri" Haha! Time tue dah blushing abess, rasa nak rendam jek muke dalam air teh tue.

"Oooo... banyaknyer bancuh sampai satu jug"

Cisss!! Siot sungguh respon tue. "Hehe... bancuh sesiap, leh minum banyak kali" Hmmm tu last resort tatau nak jawab ape dah. Fuuhh!! Sebbaik dia sempat masuk dapur. Mau nyer saye gi hidang kat ruang tamu, sure malu kat hasben dia. Haha! Maluuuuuu!!!

Thanks Allah

Alhamdulillah, life goes on so perfect at the moment. Thanks a lot to the Almighty. Saye tahu xpayah tulis dalam blog pon Dia akan tahu, but when I put something into a written form, it means a lot to me. Thanks Allah. I used to experience a few moments where no one on earth could help me, but then You came and wash away all the troubles. Sometimes You make my life so difficult melalui dugaan2 yang berjaya menggugat ketenangan saye. But then, I realized that all those things have no other intentions except to make me be stronger. So, saye akan terima ujian2 dariMu pada masa hadapan dengan redha but really hoping that you won't test me out of my capability. Because I'm weak. I'm just a tiny little crap that needs Your guidance.

Always be with me Ya Allah. I need you until you take back my last breath. Trust me, Kunaz now is different with the previous Kunaz. The old Kunaz always trusts herself to achieve everything she wants in life. But the current Kunaz, she puts all the …

Final Semester Part 4

Hehe... ramai la plak msg2 cakap posting bertajuk "Dear Someone" sgtla laser tahap bom hiroshima. Ampun yer... Biaselah pompuan, nak datang bulan lak time tuh (now dh dtg dh pon. Hehe...) Plus, sgt busy dgn study aritu. Subjek lain banyak nak buat Test 2 after raya. Tapi saya, keempat2 subjek yang saye amik Test 1 and Test 2 seme before cuti raya, rapat2 lak tue interval antara test2 tu. Lecturer pulak nekad nak abihkan silibus before cuti raya gak. So, stress la sedikit hendakknyer.

Tapi sekarang, mood tgh cun, so mari tolak ke bawah posting yang emo itu. Now, saye dah kat rumahhh!!!! Tgh enjoy wireless connection. Mama upgrade dari streamyx ke port and now ke wireless. Sbb kat rumah nie ade 4 komputer and seme nak internet sorang satu.

So after cuti raya ni saya cume ada 2 presentation and 2 projek utk disubmit. Tinggal less than 2 months je lagi kat UTP tapi plan nak stay UTP lu after final exam. Nak pura2 kene stay buat FYP. Hehe... Okla, sekian update terkini. Selamat Har…

Dear Someone

Dear Someone,

Kehadiranmu ke dalam hidupku tidak pernah kupinta. We have a totally different life. You are so "uptown" and here I am, the same "downtown" lady. You seem so proud to look uptown even though the fact is not really there. And so am I, so proud to stay downtown even though the fact seems to change its history progressively.

Pape pon saye tak kisah. It's your life for god sake and I will never care unless your lifestyle affects mine. And it does happen now. I can see that you are still searching for your identity. Happy searching my dear someone, but please make it quick. Coz I can't stand to be part of the process.

Owh please dear someone, I know you are too smart to hide your hipocracy. I know how you perceive me - an ordinary lady yang boleh dipandang sebelah mata. But the fact is, I'm so deep until you can't reach my base. It's just I love to appear shallow to avoid a series of deep disappointment.

Owh please dear someone, you just k…

Al-Fatihah

Al-Fatihah buat arwah bapa my x-roommate Nor Fariena Yanti (Rieyn) yang meninggal pagi semalam - mati dipukul perompak ketika sedang bertugas.

To Rieyn, I keep thinking about you for the whole day long. Can't imagine if I were in your place. Dah dalam train utk ke Trg utk mulakan 1st day keje di Petronas terpaksa berpatah balik dgn susah payahnya kerana kejadian nie. Saye sangat sedih memikirkan future Rieyn, if one day people ask, how your father died - he's been murdered. What a tough fact to accept, seriously. Niela 1st time org terdekat dgn saya meninggal secara tragic.

Semoga Allah akan kuatkan hati kalian sekeluarga utk menghadapi semua nie. Doa saya sentiasa mengiringi kalian semua. Korang, Rieyn mntk tolong doakan sekali - doa supaya arwah ayah Rieyn ditempatkan di kalangan orang2 yang soleh dan semoge pembunuh tu akan tertangkap.

Sabar yer Rieyn. Setiap kejadian ade hikmah. Walopun nmpk senang je saye cakap, but I really mean it. Hikmah tue tak selalu kite nampak immedia…