Plan vs Time

There are too much things in my mind lately. Too much of plans but too little time. All those plans need my commitment, but no matter how I commit, I won't neglect my study. So the study thing is so irritating at the moment. It blocks my plans to run smoothly. For the first time in my life, I feel like quiting my study and just go on with my interests.

Tapi takleh ikut kate hati dan nafsu sgt. Kalo difikirkan secara rasional, saye hanye akan berada di UTP less than 100 days je lagi. After that, I'll have all the time in the world. So , bersabarlah sayang... haha!

Saye tak kire, sebelum saye kawen, I will equip myself with lots2 of new skills and experiences. Tuhan jek tau betape saye sgt suke berkursus ke sana sini to learn new skills. Sanggup abih duit beribu2 utk blajar, contohnyer kursus make up artist seme tu. Haha! Semoge sgt2 diberi peluang utk buat bende2 yg saye suke seme tu before kawen.

Saye tau kawen bukanlah halangan utk mencapai sesuatu impian tapi secara rasionalnya lagi, apa2 bende baru yg akan kite buat, tanggungjawab dan komitmen akan berubah. No matter how confident we are with our new responsibilities, you'll find out that to split between numorous responsibilites will require a lot of sacrifices. Tak kirela pengorbanan masa ke tenaga ke ape ke...

Contoh terbaik spt yg saye alami now la. Kalau dulu, perniagaan katalog, minuman dan makanan kt UTP nie adelah our main bisnes and internet marketing cuma secara sambilan, kini keadaan dh jadi vice versa. Bisnes di internet dah makin kencang and tetibe plak ter-setup company contractor. So, tumpuan dah beralih arah. Katalog terperap dgn sgt dasat kt pantry. Takde masa nak topup air sampai kene marah kat junior. Huhu...

So, to be on the safe side, habiskan dulu mane yang patut sbb saye tak suke tekanan lebih2 lagi kalau saye sendiri yang cipta tekanan tue. Takdela rase nyesal ape2 in future. Kesimpulannya, perkahwinan mmg tak menghalang sesuatu impian but I prefer not to mix them together.

Oooo Zakuan, awak kene syukur tau dpt saye nie. Seme bende saye nak blaja so nnt seme bende saye leh wat sendiri. Awak kene syukur dpt saye yang takleh duduk diam ni. Ade jek bende baru nak wat. So, mas kawen kene tinggi sket. Hahaha! Point yang siot~~~

Owh cepatla abih belaja. Tak saba nak wat keje sendiri tanpa terikat dgn mana2 pihak lain. Owh, saye sgt suke keje freelance. Saye sanggup keje freelance kat 5 syarikat kecik daripada keje kat 1 company yang maha besar. It's not the matter of pay I will receive, but it's about the excitement that I will get. Takley imagine kalo saye dpt keje kt tmpt yg tak serasi dgn jiwa saye. Pengalaman di internship dah cukup mengajar bahawa duit boleh dicari tp keserasian sgt sukar utk dibentuk. Maybe boleh tp sgt mengambil masa. Cuma takut dlm proses mengambil masa tue dah give up. Huhu...

Again, owh I have so many plans in mind but yet again, so little time.... Wahai hati, silela bersabar dan bersikap rasional kepada diri ini... huhu...

11 comments:

Mohd Syafiq September 9, 2007 at 1:24 PM  

2nd comment aku....

aku paham perasaan orang yang tengah nak habis belajar nie... sure dalam kepala otak tuh belambak nak wat pas habis final paper nnt...hehe..

nasihat aku.. jgn nnt bler dah habis belaajar.. semngat hilang plak..

cau

kunaz September 9, 2007 at 2:34 PM  

tol2 sapik. tgh pk2 bende lain zaaapp tringat esemen x wat lg, test next week, etc. trus stuck nk pk psl bisnes. nyampah sungguh perasaan nih. huhu...

tulaa..semoge smangatku sehangat api~~ wahaha!!

reef September 11, 2007 at 1:19 AM  

sy fhm awak nak kawin dah. ngej2,

kunaz September 11, 2007 at 7:13 AM  

yerlaa sape xmo kawen... tp nk puaskan diri dulu dgn blaja byk bende b4 kawen. smpt ke ni. iskkk.. huhu..

iman September 11, 2007 at 12:42 PM  

zakuan, lepas ni nk wat rumah suruh je naz wat. mesti dia tau! :))
naz..meh tlg aku wat rumah. aku jual kacang cari duit wat rumah. wehehe

mzakuan September 11, 2007 at 4:51 PM  

salam...

thanks for all the supportive comments dedicated to my lovely fiance..thank u guys =)

to my dearest fiance,nazuha..

i am grateful to have u as my soul mate to be...and the feelings was started earlier since the day when u accepted me in your life.......thanks syg =)...

i'll be supporting u as well as how u support me since the beginning..when we decided to create history together...

InsyaAllah sempat syg nak wat and blaja banyak bende before our marriage....and u have my words..i'll never stop u to enhance ur skills or doing things u like..InsyaAllah we'll do it together.....

~If u are a make-up artist..at least i can be your driver..hehe~..

love,
-mzakuan-

kunaz September 11, 2007 at 9:07 PM  

iman, aku tau ko wat lawak jek ckp aku tau buat rumah. tp faktanya, aku mmg tau pon. stat dari korek tanah sampai tampal mosaic aku tau. haha! hey! smoge bisnes kacang berjaya. weh korang!! iman jual kacang best! kontek dia or saye utk order. haha!

zakuan, owh tunangku, macey yer awk phm minat sy yg plik2. hehe... nnt sy jd wife yg baik yer. haha!

iman September 12, 2007 at 9:48 PM  

hahaha! ape lg ko tau naz. kalo ko laki..aku nk kawen ngn ko lah. haha. yela ko tau. katepon cv eng. peh~
haha bagus2. promosi hebat raya~! mari2 beli2.

kunaz September 13, 2007 at 9:58 AM  

alaa... kalo aku jd laki, sian lak kt zak kene jadik gay~~ wahaha!

ira September 17, 2007 at 10:49 AM  

dahsyat la naz.. haha.. rajin2, verryy goood!

but serious, mmg susah nak mencari keserasian tau.. and yeah, money is not the main thing that can keep us happy. if the heart is not in it x ley la kan :)

neway, teruskan dgn ur plans. when u have enthusiasm, u'll dedicate urself to it. then u will find satisfaction in the thing u r doing =)

kunaz September 17, 2007 at 12:20 PM  

thanks ira. u too ek? gudluck in life =D

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.