Make Up Academy Part 3

Test and presentation utk esok tetibe pospon ke minggu dpan, so I'm hell free at the moment. Nak update blog tp xtau nk update psl ape so abihkan jela psl mekap ni. Gambar still x dpt lg tp saye baru teringat yg saye ade fotopages, so for this posting ltak 1 gamba jela dulu. The rest boleh have a look kat fotopages saye soon.


So, itulah Diana before and after mekap. Pretty girl kan? Tu day make up utk bridal tp mekap tu tak complete lg. Lip gloss lom taruk, rambut blum set lawa2 and the eyebrows cam tak balance sket (my bad...) Tu gamba utk 1st day kursus, kamera dah abih bateri so tak boleh amik gamba byk2.

Owh nk cite sket psl hari last kursus. Sepatutnye kursus habis kul 6.30pm mase last day tu tp 7.30 saye still di Bukit Bintang. Dah beli tiket bas kat pudu earlier, bas kul 8.30pm. Punyela kelam kabut berlari tuka2 train sampai terkoyak kain. Masa tuka train kat stesen LRT Hang Tuah saye mmg dh kelam kabut tahap lipas kudung kaki tangan. Imagine la mase tu dah kul 8.10 and saye tak jumpe pon stesen Putra kt Hang Tuah tue.

Sebbaik jumpe sorang org Kelantan. Xsure dia lelaki ke pompuan actually, tp saye rase dia pompuan sbb nmpk cam she had some parts that women have (u know wut la people kn? haha!) Dia sgt baik. Bile tgk saye kelam kabut yg xley handle tu, dia hantar saye sampai ke stesen, beratur belikan tiket with her/his own money, and guide saye sampai saye masuk train. Terharu gile. Sgt baik... Semoga dia dimurahkan rezeki. Aminnn...

Kesimpulannye, I really love the experience. Balik KL my fiance said saye dah cam berubah sket. Slang ckp dah lain sket and bunyi makin gedik. Tu belom blaja mekap dgn maknyah lagi. Hahaha! So end of story. I'm a make up artist people!!! Haha! (still can't believe it).....

10 comments:

Iman September 5, 2007 at 3:53 PM  

biar aku jd org fes yg komen.
1-hahaha! aku cm bole imagine je slang gedik ko tuh..hahaha..
2-wah..rupenye mekap ni mmg penipu. cis..artis2 tu sure sume cm x lawa sgt kan..sb tu mekap tebal
3- conclusion: org yg pkai mekap mesti jd cm lain dan mengkaver ke-tak-brp-cun.
4-super conclusion: tere siot ko naz..jadi wey mekap tuh..tu la..rugi majlis aku sume dh hbs..tunggu majlis bday anak aku lah..ko mekap mak dia..haha

kunaz September 5, 2007 at 3:57 PM  

oit iman, x gune punyer mak. anak yg besday, mak yg mekap. haha!

btw, aku xdela gedik sgt, cume bile blk KL aritu huruf R aku bunyi gedik sket n stiap ayat ade tauu kat blkg. hahaha!!

iman, i love ur super conclusion anyway. haha!

Anonymous September 6, 2007 at 2:16 PM  

hehe hi Naz. it's me your partner at the academy. Mcm2 you lalui time dtg kl hari tu ek. Tak pe pengalaman. Diana

Anonymous September 6, 2007 at 2:18 PM  

Oh by the way, thanks for saying the nicest thing about me. Tharu sampai mengalir air mata :) I'm glad we are friends. Love Diana

jengae September 6, 2007 at 9:06 PM  

giler lah naz~~! one of my cita2 jugak nk jadi mak andam ni. tp bile pk2.. kalau aku nk konker dua2 fotography and mak andam.. sape nk tangkap gamba aku tgh mengandam nnt? gile tamak ok! mayb i shud just take a simple course mcm..make up for dinner ker.. kan?

tak pun aku amek course dari ko jela..aku baya ko. amacam? wakakaka
bajetla! bkn skg ar tp

wey naz. aku yakin dgn berlatih lebih hebat ko akan jd mekap artis super hebat! kalau ko dah jadi super hebat aku dgn tak teragak2 lg akan amek ko jd mak andam aku! hahaha. pastikan portfolio anda penuh dgn muka2 b4-after yg cun2 yer~! aku nk bagi org len jd tikus experimen ko dlu wakaka

anyways congrats upon completing that mak andam course. i'm jealous! still jealous! and wish u all the best babe!~

kunaz September 6, 2007 at 10:06 PM  

diana!!!! u found me at last. keep in touch yer my dear. smoge sukses slalu. hidup mekap org! (xsuke mekap diri sdiri.. huhu...)

jengga, thanks for the compliment. ape lg jengga, kite jv laa.. aku mekap ko amek gamba. haha! sampai ati ko panggil model2 aku tikus. haha!

nk blaja dgn aku? boleh2. mmg plan jangka panjang nk buat kursus2 mekap nie in future but samela, not now. nyampahnye x abih blaja lg... haha!!

Anonymous September 8, 2007 at 7:39 AM  

woww! mabeles!! well rounded tol akak ni. upload more kak!

kunaz September 8, 2007 at 7:41 PM  

huhu.. macey2. well rounded? nie mission & vision utp nie. utp gak ke dik? huhu...

Mohd Syafiq September 9, 2007 at 1:21 PM  

har har har... nie ialah 1st komen aku dalam bende orang panggil "blog" nie...

tak sangka ko semangat sampai sanggup gi KL untuk belajar makeup... ko takleh ke download ebook dari tenet, tak pun google ke "how to make up?"
hahahahah

nway.. semoga ko berjaya dalam bidang nie.. sebab aku ada byk plan yang leh jv ngan ko...okie dokie..

kunaz September 9, 2007 at 2:30 PM  

amboi2 sapik~~~ mmg ah leh tp kes ko pon sama jek. xkn tgk2 gamba kawen org len dh trus konfiden nk bukak servis amik gamba kawen. kene trn padang gak to feel the experience urself. tol x? huhu..

lgpun sijil yg aku amik tu mahal value dia weh. recognition tu yg penting. hehe..

macey for the wish. lately ramai la lak yg ajak jv dgn aku. rase cam hot stuff lak. wahaha! bajet nk mampuss~~~

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.