Make Up Academy Part 2

So, saye stay di rumah Fahima spjg kursus tue. Thanks a lot Ima for the 5-stars homestay. Besar dan mewah sungguh rumahmu Ima. Hehe... Parents dia tersgt2 baik. Saye sampai2 jek diorang ajak makan kat luar, sedap lak tu. Ter-rakus lak makan dpan parents dia sbb sedap sgt. Haha! Pastu saye pegi kursus pon Ima hantarkan walopun memule saye berkeras utk pegi sendiri. Sori sgt Ima yer terpakse menyusahkan. Thanks sgt2 utk layanan yg superb tue =D

Dlm academy, I was the youngest participant and the one who had the least experience dlm bidang makeup ni. 1 session can accomodate 8 participants only. 5 of them mmg dah mak andam tetap, dah berusia sgt2 dah pon but still joining the academy sbb nak dptkan sijil yang mahal tue. Sijil make up artist. Hehe... Peserta pon dari pelbagai background. Ade yang dari Sabah, Pahang, and dari Singapore pon ade. Yang dari Singapore tu mmg dah make up artist kat Singapore but her company sent her to the academy to get the certificate as well. Ade sorang datin pon join academy nie. Tp nasib baiklah kitorang semua dpt bergaul dgn baik mcm tak ada jurang pemisah langsung. Waaaa!! Gonna miss every moment of it.

My partner adalah orang Sabah. Sgt syukur dpt dia. She's a wonderful lady. Saye rase saye dah cukup byk pengalaman pahit getir dlm kehidupan, but she had more. Satu persatu ceritanye membuatkan saye surprise. A very tough lady. Dia baru convert to Islam 2 years ago but her parents still didn't know about this. Her name is Diana. I like her very much. We became close friends in just a few hours, dah boleh share cerita2 personal. Orang lain mase tgh mekap2 diam jek tp kitorg bising bercerita. Haha!

Guess what, walaupun me and Diana plg kurang pengalaman dalam team tue (tp still saye la at the lowest chart), but kitorg dpt paling byk pujian and attention dari Kak Nora, pengasas academy tue. Siap invite kitorg join Certificate 2 pulak. Hehe... I miss u a lot Diana. Hrp dpt jumpe blk lepas nie. Thanks sbb byk share new experience spt having lunch in Teppanyaki. Saye tak pernah tau restoran tue halal. Haha! Lps ni boleh ajak Zak lak makan situ. Hehe...

The biggest challenge spjg academy ni ialah we need to like bersiar2 dalam supermarket BB Plaza tu dgn muke yang sgt tebal dgn mekap. Mate hijau cam merak and bulu mata palsu ade batu2 permata lagi. Sebbaik kat KL, so seme org tak kesah sgt psl seme org lain. Adela 2-3 org jek yg pandang lain macam. Ni kalo kat Terengganu saye kuar camtu mmg masuk paper Metro laaa keesokan tu. Hahaha! To be continued in part 3 (last part) tp maybe takes time sbb nak tunggu orang hantar gambar. My camera abis bateri aritu. Benci sungguh. Haha!

2 comments:

Akuwanitamatured September 5, 2007 at 11:35 AM  

yuhuuu..dh pandai mekap org skrg ek...bile nk mekap aku laks?huehue...

kunaz September 5, 2007 at 3:43 PM  

adekah ini jedah? nk mekap? dtgla hulur muke.. haha!

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.