Final Semester Part 3

Topik nie la yg bakal plg byk spare parts, sampai saye grad baru abes. Hehe... Post pertama sempena bulan ramadhan. Yezza, this's going to be my last Ramadhan in UTP. Sem ni agak ok sbb Ramadhan tidak dlm study week spt tahun yg lpas2. So, sem nie boleh buat tarawikh dgn tenang sbb xyah pk psl study. Lps raya still got a few weeks of lectures before it comes to the study week. Ramadhan kali nie agak mendamaikan sbb every single activity saye buat bersama tunang kesayangan saye. Sahur sama2, gi bazar ramadhan sama2, bukak puase same2 and pegi tarawikh pon same2. Bazar ramadhan kali nie makin meriah sempena pembukaan tapak baru bazar. Kalo kt Tmn Maju dh tuka ke Bandar U, kalo kat Batu Gajah dah tuka ke new swimming pool area.

Walopun dah tak sabar nak grad, terasa sayang utk tinggalkan my current life in UTP. Hidup kat UTP nie kalo xyah blaja mmg sangat membahagiakan. Patutla ramai yang amik cuti satu sem tp still dok kt UTP. Mmg best. Saye yg amik 3 subjek ni pon dah rase bestnyer apetah lg yg xde subjek langsung. Huhu... Sibuk2 kat UTP pon sibuk bermusim. Abih musim abihla. Pagi2 leh breakfast sambil lepak lama2 bace paper kat kedai makan. Blk bekfes kalo ngantuk leh tdo. Tgh hari pon kalo ngantuk leh tido lagi. Ptg2 jalan2 amik angin. Kalo keje 8-5 kene commit kt keje. So, sgt seronok kerana dpt life yg best pd semester terakhir di utp. Life yg x perlu rushing2. But after ni kene prepare for another life. Rileks sgt pon x elok gak utk self-development. Hehe.

Tp saye kesian dgn a few kwn saye yg dgn seriusnye tak saba nak grad. She's all alone for this semester. Saye phm perasaannye. Smlm saye baru terpikir, canela Zakuan kt utp kalo saye tak tman dia. Huhu... Awal2 dulu mmg pnah terpk canela saye di semester terakhir x knal sape2 kecuali tunang saye. Mesti selalu rindu kawan2 kat sini. Tp alhamdulillah, good friends go, new friends come. Di semester terakhir baru saye dpt merasai nikmat berhousemate. Baru merasai makna keikhlasan sebenar kawan2 dan housemate2. Thanks buat adik2 housemate yg sgt baik yg telah berjaye mewarnai kehidupan saye di semester terakhir nie. Tak sangka semua jenis kebahagian dan kedamaian tue saye perolehi hanya di semester terakhir after 5 tahun terdampar kat sini. Huhu....

Akhir kate slamat berpuasa pd semua. Maafkan saye kalo ade salah silap. Semoge sentiasa dicucuri rahmat sepanjang ramadhan ini.. Tata~~~

4 comments:

mzakuan September 18, 2007 at 10:11 PM  

salam...

terima kasih kerana sudi utk menemani diri ini...berfikir tentangku...risau tentang diriku....thank u for being such a wonderful person...i would say you are the most precious gift i have ever had...i love u

mari kite terokai kedamaian yg maha indah di semester terakhir di sini...

dan menghayati keindahan landskap utp yang kian mempersonakan penglihatan di kala malam hari..

jom amik gamba bebanyak..hehe

kunaz September 18, 2007 at 10:21 PM  

aduihh.. rock kapaknyer komen. haha!

Iman September 20, 2007 at 1:06 PM  

hahaha! aku nk komen by. tp malas nk kacau mood p.ramlee korg. haha

kunaz September 21, 2007 at 11:08 AM  

hahaha! ciss iman!

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.