Posts

Showing posts from September, 2007

Interview : ZNA

So, semalam (Friday) saye telah selamat pergi dan pulang dari KL utk interview di ofis Perunding ZNA yang terletak di Kompleks Antarabangsa. Pegi naik bas dgn tunang tersayang. For the first time in my life saye tak sesat di KL! Smooth jek journey dengan adenye Zak di sisi. Thanks dear sanggup teman saye ke hulu dan ke hilir. Haha!

Saye pegi jugak interview tu walopun tak ready satu ape pon. Memang agak cuak sbb manager company tue sendiri yang akan interview so for sure la kan akan tanye technical questions. Tapi serius takde mase nak study. Memule cam konfem taknak pegi sbb yela kan, dahla nak kene gi KL, bulan puase lak tu. Pnat2 gi tapi buat crap jek baik xyah gi kan? Tapi, mengingatkan saye sendiri yang apply job tue, saye terpakse gak pegi for the sake of nak jage nama baik UTP dan diri sendiri. Huhu.. Dipendekkan cite, manager yang should interview saye tue still kat Seremban so manager lain yang interview. Interview sgt straight forward, trus tanye pengalaman keje, xtanye pon l…

Makeover Part 1

Image
Yessss!!!! Sesi pertama makeover series telah berlangsung dgn superb skali. It was my first rehersal utk persiapan mekap yang sebenarnye. Begitu juge dgn Jengga the camerawoman. Walopun 1st time buat real-time practice nie, we managed to come up with a very good outcome. Thanks Jengga sanggup spent mase 3 jam kat my room layan kami housemate yg gedik2 nie. Haha!
Dahla bulan pose. Saye dah nyaris tobat tadi takmo mekap time bulan pose dah. Penat giler berdiri. 2 model lak tu. Abih mekap trus flat sampai time bukak puase. Owh, thanks Tie and Intan sudi jadi model utk portfolio saye nih. You are the best gals! Thanks jugak utk Syafiq yang tolong2 rotate and crop gamba. Usahasama yang sgt baik. Silela visit fotopages saye utk gamba yg lebih clear. Hehe....

Cuak + Mekap

Astaga! Harini saye sgt cuak. Last week saye ade apply keje as a trainee engineer at one consultation firm in KL. And just now, they just called me asking me to come for the interview next week. Waaaa!!! Saye pon xtau nape saye cuak. Maybe sbb saye memandai gi apply walopun tak redi, so dah terpakse nyusahkan diri lagi ke KL. Tiap kali saye ke KL saye wajib tersalah naik LRT membuatkan saye sgt tertekan dgn diri sendiri. Huhu... Saye juge cuak sbb masih confuse nak pegi ke tak. Aritu mintak memain jek sbb dlm website dia, ofis dia nmpk lawa and tgh ade vancancies. So, gatal2 hantar resume. Dah apply kalo tak gi mmg ngengade la kan. Haha! Tapi saye tak redi lagi nih nak keje nih. Tak abih enjoy lagi nih. Haiihh... confusenyer. Ahhh nantila pikir nak gi ke tak!! Puase nih, lapar... otak tak function sgt.....

Disebabkan cuak, saye terpaksa posponkan plan utk makeover housemates saye arini. So, pospon mekap diorang ke hari esok. Esok, Jengga akan dijemput utk jadi photographer kami sbb dia…

Final Semester Part 3

Topik nie la yg bakal plg byk spare parts, sampai saye grad baru abes. Hehe... Post pertama sempena bulan ramadhan. Yezza, this's going to be my last Ramadhan in UTP. Sem ni agak ok sbb Ramadhan tidak dlm study week spt tahun yg lpas2. So, sem nie boleh buat tarawikh dgn tenang sbb xyah pk psl study. Lps raya still got a few weeks of lectures before it comes to the study week. Ramadhan kali nie agak mendamaikan sbb every single activity saye buat bersama tunang kesayangan saye. Sahur sama2, gi bazar ramadhan sama2, bukak puase same2 and pegi tarawikh pon same2. Bazar ramadhan kali nie makin meriah sempena pembukaan tapak baru bazar. Kalo kt Tmn Maju dh tuka ke Bandar U, kalo kat Batu Gajah dah tuka ke new swimming pool area.

Walopun dah tak sabar nak grad, terasa sayang utk tinggalkan my current life in UTP. Hidup kat UTP nie kalo xyah blaja mmg sangat membahagiakan. Patutla ramai yang amik cuti satu sem tp still dok kt UTP. Mmg best. Saye yg amik 3 subjek ni pon dah rase bestnyer …

Plan vs Time

There are too much things in my mind lately. Too much of plans but too little time. All those plans need my commitment, but no matter how I commit, I won't neglect my study. So the study thing is so irritating at the moment. It blocks my plans to run smoothly. For the first time in my life, I feel like quiting my study and just go on with my interests.

Tapi takleh ikut kate hati dan nafsu sgt. Kalo difikirkan secara rasional, saye hanye akan berada di UTP less than 100 days je lagi. After that, I'll have all the time in the world. So , bersabarlah sayang... haha!

Saye tak kire, sebelum saye kawen, I will equip myself with lots2 of new skills and experiences. Tuhan jek tau betape saye sgt suke berkursus ke sana sini to learn new skills. Sanggup abih duit beribu2 utk blajar, contohnyer kursus make up artist seme tu. Haha! Semoge sgt2 diberi peluang utk buat bende2 yg saye suke seme tu before kawen.

Saye tau kawen bukanlah halangan utk mencapai sesuatu impian tapi secara rasionalnya…

Make Up Academy Part 3

Image
Test and presentation utk esok tetibe pospon ke minggu dpan, so I'm hell free at the moment. Nak update blog tp xtau nk update psl ape so abihkan jela psl mekap ni. Gambar still x dpt lg tp saye baru teringat yg saye ade fotopages, so for this posting ltak 1 gamba jela dulu. The rest boleh have a look kat fotopages saye soon.

So, itulah Diana before and after mekap. Pretty girl kan? Tu day make up utk bridal tp mekap tu tak complete lg. Lip gloss lom taruk, rambut blum set lawa2 and the eyebrows cam tak balance sket (my bad...) Tu gamba utk 1st day kursus, kamera dah abih bateri so tak boleh amik gamba byk2.

Owh nk cite sket psl hari last kursus. Sepatutnye kursus habis kul 6.30pm mase last day tu tp 7.30 saye still di Bukit Bintang. Dah beli tiket bas kat pudu earlier, bas kul 8.30pm. Punyela kelam kabut berlari tuka2 train sampai terkoyak kain. Masa tuka train kat stesen LRT Hang Tuah saye mmg dh kelam kabut tahap lipas kudung kaki tangan. Imagine la mase tu dah kul 8.10 and saye…

Make Up Academy Part 2

So, saye stay di rumah Fahima spjg kursus tue. Thanks a lot Ima for the 5-stars homestay. Besar dan mewah sungguh rumahmu Ima. Hehe... Parents dia tersgt2 baik. Saye sampai2 jek diorang ajak makan kat luar, sedap lak tu. Ter-rakus lak makan dpan parents dia sbb sedap sgt. Haha! Pastu saye pegi kursus pon Ima hantarkan walopun memule saye berkeras utk pegi sendiri. Sori sgt Ima yer terpakse menyusahkan. Thanks sgt2 utk layanan yg superb tue =D
Dlm academy, I was the youngest participant and the one who had the least experience dlm bidang makeup ni. 1 session can accomodate 8 participants only. 5 of them mmg dah mak andam tetap, dah berusia sgt2 dah pon but still joining the academy sbb nak dptkan sijil yang mahal tue. Sijil make up artist. Hehe... Peserta pon dari pelbagai background. Ade yang dari Sabah, Pahang, and dari Singapore pon ade. Yang dari Singapore tu mmg dah make up artist kat Singapore but her company sent her to the academy to get the certificate as well. Ade sorang datin…

Make Up Academy Part 1

Lamenyer tak update. Hidup sgt huru-hara sejak convocation week minggu lepas. Orang lain yang grad kite lak yang tlebih2 busy. Haha! But seriously, it was a very hectic week. Jadual tidur saye yang normally 11-12pm dah bertukar jadi 3-4am. Pastu esok tue mulela x cukup tido. Study mmg langsung takla walopun ade test the week after tu.

And last Friday lak, I joined the make up academy in Bukit Bintang for 2 days. Semalam baru sampai UTP. Tercapai gak hajat nak join professional and formal class dalam bidang make up nie. I've passed the certificate 1, which means saye secara automatiknyer telah mendapat title as a professional make up artist, specialized in a day and night bridal make up.

Sgt dramatik pengalaman nak amik kursus nie. The class started on Wednesday (Merdeka day) so mmg ramai org cuti time tu. Tiket bas ke KL seme dah abih and saye terpaksa amik bas tambahan. Sgt kelam kabut masa hari naik bas, saye naik trn different buses for 3 times. Niela 1st time naik bas tambahan s…