Posts

Showing posts from August, 2007

Mabuk

Demam saye dah ok 90% dlm masa seminggu. Perkembangan yg sgt besar. Saye kalau demam biasenye akan berlarutan ke at least sebulan, sbb tu sgt tak suke demam. Tapi walopun dah hampir recover 100% saye rase cam lain macam sket.
Bdn sgt sejuk. 3 hari memerap dlm bilik tanpa kipas dan berbungkus dgn sweater and selimut pon still tak kluar peluh. Heartbeat laju and kepala cam sarat. Saye lupe dgn perkara2 yg saye baru buat sejam lepas. Lmbt pick up kalo org ckp pape. Takley compute decision dgn segera. Rase blur all the time. Badan shaking kalo sejuk or lapar. Rase mual2 dalam perut.
Kadang2 saye boleh handle tp kadang2 rase cam out of control. Bile out of control, I gave fake smiles to people and couldn't talk much. Sebbaik weekend nie byk berkurung dlm room jek, x jumpe org sgt. Saye syak ini disbbkan aksi nekad saye utk makan ubat secara overdose.
Saye berjaya habiskan 3 papan panadol spjg weekend nie. Terasa seperti orang sakit yang trapped dalam body orang sihat. You are not sure w…

Final Semester Part 2

Arghhh! Cpatnyer masa berlalu. Tak sedar dah 5 weeks kat UTP. Next week dah ade Test 1 rupe2nye. And of cozla kan tak study ape lagi. Isskk... cuaknyer!! Tuela, enjoy tak sedar diri. Mase free byk tgk muvi la, jln2 la, tido laa... etc. Dok UTP cam dok kat umah, bajet dah grad. Kan dah padan muke. Hmmm... hebatnyer saye membebel. Okla, time to get insaf. Mari study.... Huhu...
P/S: I've updated my Fotopages. And dah berjaya upload semua gambar tunang ke photo album. Sila klik link di right panel utk tgk full album.

Congratssss!!!

Wahh! Dgr cite dah 10 org dak2 civil batch saye dh dpt keje kat Petronas. Congrats korang! Mase interview dulu beria diorg cakap taknak recruit ramai dak civil. Tuela orang panggil rezeki kan? Congrats jugak utk kwn2 course lain yang dah keje and to all yang akan grad end of this month.

Congrats kat my buddy Nurul Iman on her newborn baby Sarah. Jage leklok rezeki Tuhan tue. Semoga menjadi isteri dan ibu yang baik tapi jangan lupekan saye di sini. Byk cerita pending ni kan? Hehe...

Congrats jugak kat my future father-in-law utk perusahaan ikan keli yg semakin berjaya. Bagus2, selain mengisi masa pencen boleh buat duit. Congrats2. Tahukah anda, pendapatan bulanan seorang penjual ikan (perusahaan sendiri) adalah berlipat2 kali ganda gaji seorang engineer utk fresh graduate. Huhu...

13 Ogos yang lalu, syarikat saye and tunang saye dengan rasminya telah berdaftar sebagai syarikat kontraktor yg berdaftar di bwh Kementerian Kewangan. Kene start dari bawah dulu. Oraitla dgn status kami yang mas…

Demam

Masuk arini dah 4 hari saye demam. Saye benci demam, lbih2 lagi demam mengejut camni. Takde simptom2 awal, bgn2 tido jek dah sakit. Ari ke-2 makin teruk sampai terpaksa amik MC - 1st MC saye dapat kt klinik UTP nie. Saye fight demam dgn sgt hebat dgn cara memakan ubat secara overdose. Don't try this at home people. Saye pon lepas amik overdose berdoa byk2 supaya bgn pagi esok still bernyawa. Haha!

UTP mengalami krisis air selama 3 hari berturut2. Asek on and off jek tp most of the time mmg off laa. Tgh2 demam kene ngangkut air kat pili bomba. Sgt menyakitkan hati. Today is Friday, my "sweat day" di mana rutin mingguan saye adalah bermain badminton dgn tunang saye. Walaupun demam saye still nak main. "Awak, kalau saye main cam pompuan arini sori ek? Saye kan demam" Itulah peringatan saye kpd tunang saye sblm bermain. Zak hanye tersengeh dgn kebajetan saye yang bajet main ganas cam lelaki. Huhu...

Tapi yang nyata saya sangat energetic. Trust me, playing your favour…

What a Day!

Sejak kembali ke UTP nie, selain sibuk dgn urusan sendiri, saye juga sgt sibuk dgn urusan orang lain. Tlg amikkan transkrip member2, tlg pos-kan itu ini, tlg tanyekan itu ini kat ACS, tlg antakan report, tlg carikan homestay utk grad dan byk lagilaa... Sebbaik saye extend, ade gak org yang leh tlg jadi runner kat UTP ni.

But not today okay!! Today is a hell day. Takde air dari pagi sampai petang. Mcm skolah asrama bantuan kerajaan la plak. And I'm having flu today. Di saat saye baru meletakkan kepala ke bantal setelah makan ubat selsema, I got like 10 sms and berapa call ntah. Lost track sbb dah under drug. Heh! Saye terpakse silent-kan henfon dan ini membuatkan saye bangun tido lmbt sbb alarm clock pon tak berbunyi skali. Huhu....

So, sorryla tak dpt nak entertain semua org arini. Catch me back later coz I'm in a mess now. I hate flu. It makes me feel weak and I can't stand feeling weak.... Cpatla ader airrrr!!!!
P/S: Thanks Ju Azwa for visiting me. Sorry, tak mampu entertai…

Reunion

My last school was MRSMPC (Form 4 - Form 5). Selalu dgr ura2 mrsmpc nak buat reunion tp slalu ter-postpone kerana dak2 mrsmpc semua cemerlang. Ramai di oversea, ramai yang dok jauh2, ramai yang busy membina mase dpan dan sebagainya. Bile terdengar ura2 nak buat reunion, saye mesti akan cakap "Ah, kene kurus ni. Nnt seme pengsan"

Tu baru mrsmpc, masa di mana badan saye dah start menggebu dah time tu. Haha! Kalau dak2 SMK Tg Mahmud (Form 1 - Form 3) yg nak buat reunion, mesti saye lagi kaget sbb saye kene double-kan kekurusan saye. Mase kt Tg Mahmud saye sangat kurus. Pinggang dlm 25 inci jek. Sekarang.. hmmm... rahsia!

Tapi, apa yang akan berlaku adalah, sekolah rendah saye SK Kg Raja yang mahu buat reunion!!!So, saye tak tahu nak kurus mcm mane lagi dah. It is totally impossible to convert my shape to the one during my sekolah rendah time. Haihh, sure ramai yang pengsan mase reunion tue. Dahlah nak buat di hari raya ke-3. Sure hari raye mereka sgt bermakna sbb dapat gelak tgk …

Rakan Masjid Part 2

Hehe..lama tol baru kuar Part 2. Plan dh xmo sambung tp x best plak hanging, ade opening tp xde closing. So, Part 2 ni just buat syarat. Tetibe rase nak sambung topic nie sbb peristiwa yg berlaku di rumah saye a few days ago.

Kakak kpd boifren seorang housemate saye (junior) tgh tenat & nazak because of kanser. So mlm tu ramaila my other housemates and kwn2 junior tu dtg gather kt blk utk buat bace yasin. Unfortunately saye tgh uzur so xley join bace yasin same. But, what I want to stress here is, saye sgt2 tersentuh dan terharu dgn situasi tue. I mean, hubungan mereka baru sekadar boifren-gelfren (but a serious relationship laa) tp kwn2 junior tu bersatu hati utk doakan yg terbaik buat mereka.

Then, saye recall blk sejarah relationship saye dgn tunang saye. We both used to join Rakan Masjid tp sbg AJK biasa. Saye join cume utk pengisian jiwa saye, saye tak mampu bawa lebih jauh. FYI, saye mula mengenal long sleeve, anak tudung, sarung kaki and pakai tudung properly during my 2 year…

Homesick Lagi

What's wrong with me? I really miss my family. And they miss me too. They bought a web cam just to see my face via YM but they never knew that without a webcam from my side they still cannot see me. Huhu... Gonna buy one soon.

Last night they made a gathering in front of the webcam, except one of the twins, Piji (he's in UITM now) and my elder brother (of course he was busy working). So as usual I would make all the jokes in the world. It was really entertaining to watch them laugh at my jokes.

Thanks mom for understanding me and for letting me extend for another semester here in UTP. I know that graduating earlier will cherish you mom, but by extending to one more semester it will cherish lots of others mom... Miss u all guys. Take good care. 4 months won't be too long and we'll be reunited again.

Again, am I really homesick? Because once again my fiance is not here in UTP. Yeah, he's a good and responsible kid, so kene selalu balik to take care of his family stuff. …

Durian

Semalam saye sgt mengidam nak makan durian. Dah lama ngidam actually tp semalam baru dapat peluang nak makan. Couldn't think of anywhere else selain Batu Gajah sebab selalu nmpk ade org jual kat tepi jalan. So, pegi isi minyak RM30 utk ke Bt Gajah.

I was looking at the other fruits when Zak started the conversation with the seller. Sedar2 je seller tu tanye nak bape bijik. Saye pun dgn innocentnye cakap 3 bijik. Wahh rupe2nye durian tu kire ikut kilo, so we had to pay RM30 for 3 durians yesterday. Terkedu medu saye dibuatnye. Ape gile mahal! Kalo kat pasa malam leh dapat RM10 selonggok.
Dlm kete rase down + bersalah kerana telah mengikis duit tunang saye sbyk RM30 utk 3 bijik durian. Lpas tu kami ke pasar malam. Disebabkan rase bersalah yang amat dasat, semua perbelanjaan di pasar malam ditanggung oleh saye yakni sebanyak RM20.
So, kesimpulan yang boleh dibuat, kami telah berjaya menghabiskan RM80 dlm masa sehari hanya utk makanan dan petrol. Lepas nie, saye takkan makan durian sel…

Final Semester Part 1

Owh, just realized that I haven't been blogging for a while even though adela 3-4 org yg tak jemu pakse saye update blog. Sorry babes, couldn't make it.

The 1st week in UTP was kinda hectic. I went to all classes to choose the best 4. Clashing was a real damn factor that made me feel tired throughout the week. And it took time to re-adapt myself here after being pampered real nice at home before. Hehe...

During the 2nd week, all those crappy things seemed to fade away slowly. Really enjoy my new life here now. And it is more enjoyable when you spend it with your loved one. 5 tahun dok kat UTP nie, I never got a chance to play sports kecuali jogging, tue pon only a few times in a year. But this morning, I went playing badminton with my fiance. Finally, I could produce bulks of honest sweat!

Last semester, saya cuma tukar cadar sekali jek sbb really had no time to sleep. Malam je waktu yang membolehkan badan saye menyentuh tilam tue. But for this semester, my head seems to have a v…