Engagement Day Part 4

Entry nie dibuat di atas paksaan seorang kawan bernama Helmi yang suh saye update blog. Hehe.. Saye rase cam dah nak tutup cite about my engagement, so I'd like to summarize everything in this entry. No pictures for today coz I just knew that there's a limit utk upload gambar kat blogspot nie. Does anyone know the size limit provided by blogspot? Kene sediakan payung sebelum hujan. Huhu...

Ok, lets do the summary. The engagement day was a memorable one sbb seme bende me and my family buat together, so terasa air tangan tue.. huhu.. Flow majlis pon lancar even though we didn't provide a complete tentative for the event. Adat Kedah and Terengganu lain, I can say that it's totally different, but we managed to create a good event. Majlis tersangatlah simple, jemputan tak panggil ramai except my relatives and some of my mom's close friends. The only friend of mine yang dijemput cume Syazwan, tu pon sbb dia jadik photographer haritu.

The funny thing is, family belah Zak cakap, tgk pada majlis tue, both of us should get married that day sbb for them, majlis tu agak beria sbb ade tirai2 seme tue. Padahal, my mom did everything it takes to make the event looked simple. Adat kat Trg nie, especially kat KT, majlis tunang memang ade cam sanding2 tue tp kat Besut baru sampai sket2 jek adat tue. And my relatives semua dari KT. So, diorang selalu marah my mom suruh buat beria sket because I'm the only daughter that she has. Ah, for me, semua tue tak penting. So, saya ikut jek ape yang diorang nak. Biarlah puas hati semua pihak. Huhu...

Bakal mertua saye sangat baik. Dah selalu kawan2 mak Zak bisikkan tue pada saya "Bertuah kamu dapat mertua cam diorang." Yer, saye sangat bertuah sbb mereka bukan sahaja baik terhadap saya, tp pd parents saye jugak. My parents pun dah puas hati dapat bakal besan camtu. Especially my mom and mak Zak. Diorang sangat la sepadan. Sepanjang majlis asyik bergelak ketawa and bertepuk tampar sampai jiran2 saye pon aneh tgk kemesraan diorang. Huhu...

Majlis selesai dalam 2 hours x slp, can't be so sure about the time sbb mmg tak tgk jam pon. Ramai yang tanye, so bile nak kawen? Huhu, masa majlis tunang tue, kami putuskan tarikhnye akan dibincangkan dari semasa ke semasa. Hehe.. even if u ask me pun bile saye NAK kawen, I can't give u an exact answer. Terasa diari hidup saya sangat padat dengan pelbagai perancangan yang memerlukan perlaksanaan lebih awal berbanding kawen nie. But as a hint, we won't be engaged too long lah... Ahaks!

Until today, can't really believe that saye dah jadi tunang Zak. If u ask about my feeling, 80% jawapannya adalah "heartless" and the rest 20% is "happy". Nape heartless ek? Orang ckp bile dah tunang, cam dah ade dinding nipis that surrounds us to indicate that there's no entry for anyone else. But the thing is, saye dah pagarkan dinding tu sesiap the moment I accept Zak in my life. So, this engagement just makes it official. For me laa.. Alaa.. u know me laaa kan.. heartless jek kije. Bak kate Eldi, "Ko mmg Kunaz, heartless! Kalo aku sure dah hepi lompat2 kene siling!" Haha!

Yeah, it's up to anybody. Tapi kalo tanye feeling psl event, mmg 100% happy. Kedua2 belah pihak dapat get along tanpa kekoknyer. Saye boleh nampak sendiri keindahan ikatan kekeluargaan yang terbentuk antara kami. Mungkin itu keindahan sebenar suatu majlis pertunangan. Kan kan kan? Huhu... Sekian... Owh, Part 5 tinggal letak gambar jek nanti.

1 comments:

mzakuan July 20, 2007 at 8:29 PM  

salam..

slmt bertunang ye nazuha..hehe..to me..thank you very much for accepting me in ur life..

Hmm...dear frens, this summary done by my fiance dh story-mory about our engagement day..huhu.

Doakan same agar berterusan sehingga jinjang pelamin dan kasih kami kejal hingga sampai ajal menjemput kami..

Doa anda amat kami hargai dan diucapkan terima kasih kerana keikhlasan dr hati2 rakan2 seme..

TQ. =)

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.