Engagement Day Part 1


So, it's 07/07/07 today, the day where Zakuan and I were oficially engaged. Alhamdulillah everything was fine even though ade beberapa detik clumsy sket pada awal2nye. Disebabkan saya serahkan seme tugas mengambil foto pada Syazwan, maka saya tiada gambar utk di-upload kecuali gambar di atas. So, for today's entry, I will just write about the flow of the event.

Ok, pihak lelaki sampai ke Besut nie ptg 06/07/07. Malam tue dalam jam 10 baru saye pass baju melayu Zak yang butik pengantin sponsor tue. Sob2.. alangkah sedihnye kerana baju muat tp seluar tak muat. Haha! And, Zak ade bawak sepasang baju melayu johor tapi kaler dia agak tak matching dgn kaler baju sponsor tu. 1 kaler carrot susu and 1 lagi kaler kuning yang bapaknyer striking.

So, pagi 07/07/07 tu dlm kul 8.30 pagi saya and Zak pegi ke butik tu balik nak cari baju utk saye yang kaler dia matching dgn baju yang Zak bawak. So, jumpela sepasang yang agak match. And the design was simpler than the one I received earlier, which I think lagi sesuai utk majlis tunang. Yang kuning tu extra bergaye, agak sendat and sarat sangat design dia, cam beria sgt laa.. So ade hikmah jugakla Zak tak muat pakai seluar kuning tue. Huhu...

Actually, makcik butik tue should come to my house at 9 am utk mekap saye tp disebabkan kul 9 saya masih di butik tu, seme bende terpaksa delay. Kul 10 baru dia dtg sedangkan majlis nak start kul 11. Hey, mekap utk event nie mmg akan makan masa, at least sejam stengah, sbb nak setup2 barang lagi, nak pilih kaler ape utk foundation, bla bla...

Bile dengar pihak lelaki dah sampai, saye dah tak senang duduk sebab mekap part mata and bibir tak setel lagi. Last2 seme jadi express express. Saya terpaksa pakai tudung sendiri utk kasi peluang makcik tu buat bende lain. Siap jek pin tiara kecik kt veil saye, orang dah suh keluar. Damn! Saye keluar la dgn separa rela. Mase berjalan baru perasan sarung kaki tak pakai pun and perfume tak sembur pun. Haihhh.. Tgh2 berjalan ke tempat sarung cincin saye membebel sorang2. huhu... Ntahla, saya rase mekap saye agak tebal haritu tapi orang cakap dah ok. Amik ati la tue! Haha! Tapi logik la kan, nak tutup parut2 jerawat kat muke nie kene la tebal2 sket kan. Haha! .... to be continued ....

6 comments:

ida_zainum July 7, 2007 at 10:54 PM  

congrats kunaz!!! comel n berseri2 lagi..;)sbb pening pale ngn stdy, mlm ni bace blog utk rest kjap..actly, tertarik ngn status kt ym..tu bkk blog ni..hehe..mm, congrats2!! nk mkn nasik mnyak nnti, jgn lupe jemput ye..:D

kunaz July 7, 2007 at 11:43 PM  

thanks ida! tau x zak and apih akan jadi rumet next sem? so SURE jemput! hehe.. semoge korang pon kekal ke akhir hayat... hehe...

eimaeio July 7, 2007 at 11:49 PM  

kunaz !! congrats !!! nak ckp gak byk2 kali !! eheheh.. excited sgt and teramat la happy for the both of you !! kawin, wajib ajak k !! mwahhh.. sayang mu sokmo.. keep in touch ! :)

kunaz July 8, 2007 at 12:07 AM  

hai ima comey!! thankssss!!! when u r excited, i know that u really mean it. ima antara org yg plg honest hati yg kunaz kenal. so thanks a lott!!! mu pong ima! smoge kawen cpat dgn abe omar. sayang mung jugok!!!! haha

Iman July 8, 2007 at 11:04 AM  

waah dh upload. bgs2. hey congrats! aku cmbese la xde krd nk msg ko d pagi2 sabtu tuh. hehehe
apesal gambar tu tak ngadap tgh? orait gak mekapnyer.xde la opera cine. ahaha

kunaz July 8, 2007 at 1:15 PM  

thanks. xpe2, phm2 ko malas byr bil. huhu... agak2 nye mekap mmg camtu kn, tebal kat luar, msk gamba nmpk ok. ade lak, kat luar nmpk ok, msk gambar jd x ok. Huhu... tp mata n bibir mmg x setel 100% la tu. lip gloss x pakai + mascara sapu wat syarat jek. huhu...

owh, aku malas nk ubah orientasi gamba. takut nnt efek quality gamba. huhuhu...

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.