Tears upon Graduation

Hari nie tetibe saya rasa lemau yg melampau2. Dunno why. When I tried to find out the reason, I felt like something was blocking my mind. So, I was just laying on my bed all day, doing and thinking nothing. Maybe events semalam membawa kesan di hati saya.

Smlm, I spent my time with Iman. A quality time I guess, if she felt the same way. Lepas nie dah susah nak jumpa as she already has her own family. Balik dari Ipoh dgn Iman, she dropped me kat tempat my civil friends tgh bakar2 sate. Again, I've spent a high quality time with them.

And today, satu persatu bakal meninggalkan UTP nie. Lps nie, there will be nothing left except the memories. Mungkin tue yg menyebabkan saya rase sayu. And when I expressed this feeling to some of my civil friends, rupa2nya diorang lagi dahsyat. Dah siap nangis2 for a few days.

A few days ago pun, Zak ade luahkan the same thing to me. "Saya rasa hati saya sedang tak keruan la awk. Tgk budak2 nie seme akan bawa haluan masing2 lps nie. Rasa menyesal lak tak belajar elok2 awal2 dulu, so that x payah extend." Masa tue seme dak civil baru habis presentation. And seme cam excited nak balik.

And I said, "It's ok dear. Diorang bukan happy sbb nak keje, they are just happy sbb lps nie diorg akan melangkah to another life and dah keluar dari student life. Senior2 UTP saya yang tgh keje seme ckp dok UTP lagi best. Bile dah keje baru realize. So, let them be happy with their life. We have our own way of happiness right?"

Hmm cakap memang senang. Last2 minit baru rasa effect perpisahan tue. And seme org yg before nie happy nak blk pon seem kalo boleh xnk balik. Huhu... Masa tgh belajar, tak sabar nk grad. Bile dah grad, rasa cam nak putar blk masa so that leh bersama kawan2 lagi. Entahlah, rasa sayang sgt nak lepaskan semua org.

Then, baru saya dpt jwpn kpd persoalan saya. Saya pernah tertanya2, why do our parents need to cry during our wedding day. It's a happy day so jgn comotkan mekap dgn air mata. Huhu... Now I realize. Kite dah lama bersama, tetibe one day kite hanya mampu melihat semua org pergi membawa haluan masing2. And entah bile boleh ketemu lagi.

Pape pun, itulah lumrah kehidupan. Bertemu dan berpisah, hidup dan mati.... Hmmm... so to all my graduated friends, I love u all. Good luck in your life, and jgn lupekan saye yer... Huhuhu....

4 comments:

iMAN June 10, 2007 at 5:33 PM  

iye2..merasakn yg same ..

mzakuan June 11, 2007 at 10:06 AM  

salam..

thanks syg for those phrases..i feel like i am special..we're special actually..because we take different paths from others..and i do believe we have more than others in this short lives..

senyum sokmo deh..

sarr oqpo June 13, 2007 at 12:53 AM  

ish korang nih. jiwangla! :p kahwin cepatla. anyway kunaz. keep in touch ok!! gonna miss u!! and thanks 4 everything!

sabrina June 17, 2007 at 11:51 AM  

haha.setuju2 :P

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.