Hantaran

Engagement day is just around the corner, but the preparation does not reach even 5% yet. Dulang hantaran yang kene buat adalah 12 (9 own + 3 mak zak mntk tlg buat) tapi yang siap baru 2 tmpt letak cincin. 2 dulang pon took one whole day long to finish. Tula mak saye, dah tau sibuk, beli jelaa yang dah ready made. Ni nak kene beli buku hantaran lagi utk panduan. Pastu pegi 2-3 kedai nak beli riben2 renda seme tue. Haihhh!

The design concept seme ikut selera dia, dia tak hirau pon cane yang saye suke, janji dia suke. Before pegi keje, dia akan pesan cane2 yang dia nak, and saya akan terbongkok sabut selama satu hari to have it finished. Mase tgh menghias, my brother asked, "Wak gapo tu kak?" and I replied "Wak barang hantarang laa mok awok nok tunang!" Hehehe... Yeahhh, I'm a bitch.. Haha! Gambar di bawah adalah 2 hiasan hantaran yang telah berjaya saya siapkan. Not bad rite? Kalau nak tempah, call me yer. Haha!


Smlm ade buat majlis tahlil and doa selamat kat rumah nie, sempena adik saye yang nak masuk UITM hujung bulan nie. Majlis yang 100% handmade with some helps from my mom's bestfriends. 5 tahun berada di rantau orang membuatkan saya sedikit weird dgn adat kenduri di sini. Biasa kat Perak nie semua dah tempah katering. Kalau tolong pon, tolong mende2 cute jek. Huhu... So agak exhausted la 2-3 arini. And today, I should start working on the rest of 10 dulang tapi rumah nie sgt berselerak slps majlis tue. Lps kemas2 rumah, rase penat la plak. So, rest jek. Hehe...

Taktaula ape nak jadi dgn majlis tunang nie nanti. My mom keeps saying that it's going to be a very simple party, among the family members only, but the way she asked me to prepare is like I'm going to marry Datuk K. Hantaran tunang cam hantaran dia yang nak kawen. Haha! And sejak balik rumah nie, makin banyak lak jerawat tumbuh kat muke nih. Crap! Haihh.... Nasib badan...

5 comments:

Iman June 20, 2007 at 8:23 AM  

hahaha,,beria betul mak ko yer!!
tu namenye smgt!!

kunaz June 20, 2007 at 8:25 PM  

tp... dia yg beria i yg penat~~~~ haha!

LiLy June 21, 2007 at 12:41 PM  

wow kunaz...dh stat wat hantaran tuh...mmg semangat...kalo ko wat kat utp misti aku tlg...aku ske wat bende2 cam2...congrattzz my dear fren..semoga berbahagia..hehe

kunaz June 21, 2007 at 7:47 PM  

tulaaa.. ms tgh menghias sambil membebel, aku ade tringat kat ko. best kalo lily ade. ko tau la kn, kt umah ni seme laki. aku suh tarik riben kmas2, diorg tarik sampai putus. haha!

eh ko ade blog ke. tp nape xley bukak.. kasi la add.. hehe

mzakuan June 26, 2007 at 11:13 AM  

tq awk ek...memilih cincin yg cantik utk diri ini...x sangka pulak ade cincin dr pihak perempuan...abg2 sy dulu btunang xde pon..huhu...

slamat wat brg hantaran ek..pihak sy mak tempah ngan kawan dia..dlm proses..x siap lg...dh siap nanti sy btau..

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.