Family Zak

Last Saturday saya ikut Zak balik rumah "kami" di Sg. Siput. Plan asal nak balik kejap jek sbb still ade paper next Tuesday. Dahlah ari Khamis dah kuar gi Teluk Intan, and hari2 lain pun selalu keluar siti situ sana sini. So, kami balik hanya utk breakfast dgn family Zak, kasi slip exam insurans utk abg Zak and guide abg dia pegi amik exam kat Ipoh. Tapi, cam biasalah, bile dah jumpe mak Zak tue, kalo leh xmo kasi saye balik.

Hari tue saya dpt main2 dgn anak sedara Zak, Anas Syafiq utk pertama kali. Masa 1st jumpe Syafiq lu dia still kecik sebesar tapak kaki (cam pnah ukur dgn kaki jek. Haha!) Now dah setahun, dah membulat dgn pesat. Sgt putih budak itu sampai saya rase rendah diri. Haha!

Kami bawak dia jalan2 shopping kat Cosway, Avon, and ke bengkel tukar minyak hitam. Syafiq tak meragam langsung. Good boy. Ah, tapi saya kurang gemar dgn org2 sekeliling yg ingat Syafiq itu anak kami. Haihh... Tua sgt ke muke saye nih. Perlu ke buat plastic surgery? Haha! Ini beberapa gambar kenangan kami bersama Syafiq:

Rindu la plak kat Syafiq. Hmm xpe2 nanti leh ade anak sendiri. Haha! Nak anak konon.... Nak buat anak pon takut, inikan nak beranak. Haha! Uikss.. biru biru... tutup cite. Huhu....

Hari tue jugak mak Zak ajak kami ke 2 kenduri kawen, 1 kat Sg Siput + 1 kat Manjoi. Memule saya cam xmo gi sbb saya pakai jeans jek, sekali mak Zak kasi baju and tudung dia suh pakai. Besar sungguh baju itu, rase seperti seekor kelawar yang lanjut usia. Haha! Tapi fine jela, saye pun bknnye kurus sgt pun. Haha! Tp siyes longgar baju tu, kalo saye pregnant 9 bulan pon insyaallah muat. Haha! And end up, saya dpt terus baju and tudung tue beserta sehelai lagi tudung lain. Haha!


Actually, before bertolak ke rumah Zak, saya dah beberapa kali warning Zak yg saya xmo lama2 kat sana sbb still byk x abih study. But then, it turned out to be a very great day. It's the relationship that matters.


Bila kite berkahwin dgn seseorang, kita akan berkahwin dgn beratus2 org ahli keluarganya juge. And kdg2 tak semua boleh menerima kite but Alhamdulillah, saya sgt diterima baik sblm berkahwin lagi. Hari tersebut makin mengeratkan hubungan kekeluargaan antara kami, so to Zak "Thanks awak for everything =D"

20 comments:

mzakuan June 1, 2007 at 5:18 PM  

salam..

thanks syg sbb terima pelawaan mak suh balik by brekfes same kat rumah sy aritu...

thanks for being such a great temporary baby sitter for my nephew, anas syafik...someday kite ade anak sendiri nanti..elok la prektis awal2..huhu =P

thanks syg..

kunaz June 1, 2007 at 5:22 PM  

hamboi hamboi hamboi~~~~~~~ xtau nk komen ape. tu jekla. haha

sabrina June 1, 2007 at 10:43 PM  

haha..aku mampu tergelak jek :P

apih June 2, 2007 at 6:25 AM  

to zak, bln 7 ni ko x yah tunang aa..kawin trus. kunaz mcm dh x saba nk dpt anak s'diri. ko x nmpk ke hint2 die tu zak? haish..ko kena bnyk blaja ngn aku la zak..hahaha.

ps: sori kunaz t'paksa tulis komen kt cni walaupun sbnrnye utk zak (sbb zak x update2 blog die..putih lg blog die..huhu).

pss: kunaz, mung dpt anok kekgi jg molek2..jgn bg perut die mcm perut zak..x macho langsung! :p

kunaz June 2, 2007 at 10:06 AM  

woih apih!! mak aih muluuutt~~~ suke suki jek kate aku hint nk beranak. haihh!

and selambe jek kutuk bakal rumet! ko kene ingat saiz ko 4 kali ganda lg kecik dari zak. zak bersin pon ko leh terbang. bak kate zak "saya bukan gemuk awk.. sasa ni..sasa!" haha!

sab, kalu nk kawen carila hasben yg jiwang dia level 5 yer. zak tu level 50. haha!

mzakuan June 2, 2007 at 10:18 AM  

salam..

nak blaja mendenye apih..mu aa kene blaja ngan aku..hoho...
aku dh tuka bloghosting dh apih oit..sile ke mzakuan.blogspot.com
..hehe

sab, aku x jiwang la..rilek2 sudaaa...hahahaha

apih June 2, 2007 at 10:20 AM  

zak: oo dh tuka blog x bgtau aku..huhh!

kunaz: correction! bkn saiz badan aku yg 4 kali ganda lg kurg dr zak, tp perut! tp kan..xde perut yg seindah zak..hahaha

ps: nanti dh kawin x nk b'besan ngn aku ke naz? hehehe

pss: zak, aku nk gi penang ni..tlg jg umah aku eh..t'utama bilik kita...ngeh3.

psss: zak, ko mintak ngn adzril "21st". kate aku suh. die phm aa tu :D

kunaz June 2, 2007 at 10:26 AM  

oit oit... jd cam mirc la plak blog aku nih. haha! ko nih kan apih, aku tunang pon blom ko dh ajak berbesan... cube bawak2 mengucap sket apih~~ hahaha!!

Juraidah June 2, 2007 at 2:51 PM  

wah3...meriahnye kunaz...haha...lawak gak la..
korg ber2 nampak mcm tgh mengasuh anak sendiri...bagus2...prektis menjadi tu...:P
aku ase better korg kawen terus la,tunang2 kang byk lak dugaan nye...lgpon,kunaz mcm dh xsabar jek...hahaha...gurau jek nanaz...

kunaz June 2, 2007 at 3:21 PM  

haha! demm jedah~~ btw ape ek dugaan btunang? slalu dgr org ckp tp xtau ape ke jenis dugaan nye. kami dh lalui byk dugan so tunang x tunang cam xde beza pon. it's just a matter of upgrading the status.

hmm org2 yg x thn nafsu la kot wajar kawen cpat2 kan? kami tahan... haha!

sabrina June 3, 2007 at 12:09 AM  

haha.sudah agak terpesong komen2 utk post nih.nyiahahaha.btol tu naz.kawen jek trus :P

Iman June 3, 2007 at 10:22 PM  

hahaha!

apih June 4, 2007 at 12:54 AM  

mung je yg tahan kunaz..zak dh x tahan! zak yg bgtau aku...kot..hahaha

kunaz June 4, 2007 at 1:09 PM  

hoih!!!! apih giler~~~ ha'a mmg dh tpesong nie komen2 kat sini nie. huhu...

Anonymous June 4, 2007 at 3:32 PM  

apih gilerr...bile mase aku ckp..cheit!!

Mama Syafiq @ Kak Erah June 4, 2007 at 5:18 PM  

kunaz, tahniah atas blog yg menarik... and welcome to the big family :)

zak, jaga kunaz bebaik ye... kita sama2 bawak diri ke ganu bulan 7 ni :D syafiq? mesti la dia ikut jugak...

kunaz June 4, 2007 at 5:26 PM  

waaaaaaaaaa!!!!!! mak syafik dah jumpe blog nie.. hai kak erah... jgn masuk selalu yer..saye segan.. hihi...

apih June 5, 2007 at 9:46 AM  

kunaz, aku doakn ko ngn zak kekal bahagia hingga ke akhir hayat. mcm mama syafik ckp pd zak, cam2 jugak ngn ko..jaga zak bebaik. dia slalu puji ko kt aku, ko je x penah puji die kt aku..hihihi:D

sekian..

ps: komen ni x t'pesong kn? :P

Mohd. Hanafi June 8, 2007 at 1:17 AM  

err zak ...
aku harap klo ko ade anak .. jangan ajar anak ko minum nescafe .. nanti jd macam rumet ko layan anime smp pg .. bdk2 p tapau .. dia fia bakkkkk

kunaz June 8, 2007 at 8:56 PM  

apih, aku xley puji zak lelebey, nnt pompuan len teruja. susah aku nnt. haha!

hanafi ni sape ek?

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.