Engagement Preparation Part 1

Sedar tak sedar tinggal lagi seminggu je lagi I'm going to be oficially engaged. Disebabkan kami sekeluarga sgt sibuk, so takleh pay extra attention utk majlis nie. Pihak Zak pun gitu. Until now, xde lagi tentatif lengkap utk majlis nie. Alaa tunang je pon kan, bukan kawen pon.

Ramai orang ckp majlis tunang kami nmpk cam meriah tp xdela meriah pon. It's just, nie first time dlm keluarga sy dpt bakal menantu, menantu lelaki tunggal lak tu, jauh lak tu. So, semangat mak saye membara2 terlebih sket. Huhu...

Update setakat nie, seme brg hantaran saya dah siap buat, tinggal brg2 basah jek lom masukkan dlm bekas dia like sirih, buah and food. Tue kene wat last2 minit, nnt x segar. Lebih tepat, risau saya yg makan actually. Hahaha! Gambar hantaran laterla saye upload sbb kamera xde bateri. Haru.. huhu...

Semalam gi kedai pengantin sbb nak book mak andam dtg mekap saye mase majlis tue nnt. Tgk album2 gambar kat kedai tue, ok jugakla makcik tu make up, nmpk moden jugakla. Saye bukan nak mekap cantik2 sgt, cukup sekadar tak nampak cam hantu sbb mak andam kampung nie biasenye mekap org cam pelakon opera cina.

Yang bestnya, mak andam tu rupa2nya customer tetap abang saya and dia sgt suke abg saye. Maka, dia telah sponsor 1 set pakaian pengantin lengkap utk saya dan Zak. Lawak la plak bertunang pakai baju pengantin. Haha! Tp ade yang tak best. Baju kaler oren xde kat kedai tu so dia kasi kaler kuning. Maka terpaksa tukar tema warna. Waaaaaaa!! Orange is one of my favourite colour and yellow is the colour I hate most. Damn it! Mak saye sure berbunga riang hatinya sbb dia fanatik kuning. Haih haih haihhh...

One more, disebabkan miscommunication, hantaran tunang adalah 9 dulang berbalas 9 dulang. Hantaran belah Zak seme anta orang buat except 3 dulang pihak saya tlg buat (utk brg2 basah). But so far, I think hantaran yang saye buat is much much nicer than org tue buat. Hehe... Best jugak wat brg2 hantaran nie. Kalo dulu satu hari boleh siap 2 dulang je, now dah leh buat 4 dulang separuh hari. And bonding between me and my mum pon makin rapat. Hmm tu jela kot update utk stakat nie. Gotta work now. Daaa~~~

2 comments:

mzakuan June 28, 2007 at 11:07 PM  

salam...

thanks syg for allthe preparation...mak saye pon koba2 sampai miscomm jadik 9 hantaran..huhu...

saye doa setiap kali lepas solat agar majlis berjalan lancar dan semoga kekal ke akhir hayat..

tq again..i feel like i am the most lucky man to share my life with u..

i love u dear =)

kunaz July 1, 2007 at 12:09 PM  

Amin... hehe...

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.