Cincin

Harinie saye kuar dgn parents pegi tempah cincin tunang utk Zak. Sebbaik saye ikut sbb memule tu abah saye nak tempah cincin cam cincin yang dia pakai. Gedabak, muat ibu jari kaki saye.... pastu batu dia besar cam batu bata.

"Xmboh bah... cicing abah beso supe batu jokong. Orang mude zamang leni mane paka doh cicing beso." Kate saye sambil membelek2 cincin di jari abah saye. Macam dukun degawan. Wahaha! I'm getting "bitcher"... haha! And akhirnye saye berjaya pilih cincin atas selera saya. Takdela besar sgt tapi demi menghormati selera abah saye, saya combine taste saya dgn taste dia. So cincin tunang Zak adalah combination selera abah dan anak. Hehe... I'll post the picture when the ring is ready by next week.

Abah cakap dia dah prepare RM1K utk cincin Zak but end up saye pilih cincin yang harga dia less than RM200 jek. Wahaha! Tp betul laa... Zak pon bukan jenis yg pakai cincin, apatah lagi cincin ala2 dukun degawan. Haha! Pengaruh susuk btul... So, x elok la kan membazir. Hehe...

Bahang nak bertunang makin terasa except tgh tensen dgn muke sendiri yang ade corak2 polka dots dgn banyaknyer. Haihhh... Semoge Syazwan si photographer tak zoom kt tmpt2 yang tak patut.. Huhu.. sob sob...

3 comments:

Iman June 21, 2007 at 6:13 PM  

wahaha. oih2. besnye kawen ngn ppuan tganu. laki dapat cincin gak. nnt anak aku nk suh cr ppuan kt area umah ko lah. pandai masak, jahit dapat cincin.hehehe...

kunaz June 21, 2007 at 6:30 PM  

ko ni kn iman.. susah tol nak puji aku. ckp jela aku yg pandai masak and jahit tue, nape ckp pompuan dkat umah aku.. hissssss!!!! haha

Iman June 21, 2007 at 6:38 PM  

haha ye. ko kn tere masak. x cam aku. sian dolah. uhuhu..
jahit pon tere. tp aku pon tere gak. jahit butang2, koyak sket2..hehehe
g cat umah!!

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.