Posts

Showing posts from June, 2007

Engagement Preparation Part 2

Image
Dah beli betri kamera. Yeay! So, nie update gambar hantaran. Actually, takde update pon since my last entry sbb I'm now busy developing a new website for my products. Hey, you all should check it out. Produk2 tue la yg berjaya buatkan muke saye yang polka dots nie jadi makin better now. Click here http://www.freewebs.com/knz-products. But the page is still under construction, so just bookmark it first. Hehe... Sempat promote~~

Ok, about the pic above, ade 7 dulang jek baru and 3 of them still xde barang inside, which are fruits, chocolate and cake. 2 dulang lagi xde langsung dlm gambar, which are kain sampin and sirih. Belom beli lagi. Hehe... My mom now kat KL anta adik saye register UITM. Adik Zak pun masuk UITM gak. The funny thing is, dulu diorang both dpt Matrik Gopeng and now both dapat UITM. My mom just called me, happy2 cakap jumpe besan dia kat sana. Huhu...

So, nie je kot. Part 3 nnt maybe upload gambar cincin jek (khas utk Iman yg x saba2 nak tgk cincin degawan. huhu...) …

NP Bagus Haram???

Image
Baru jek tgk berita TV3 pasal produk NP Bagus yang dah diharamkan sbb guna bahan bahaya + tipu dapat kelulusan Kementerian Kesihatan + seluruh stokis and pengedar kene stop jual produk nie.
Terkejut tahap bapak beruk saye dgr berita tue. Ape taknya, produk tu memang paling hot kat Malaysia now. Mane2 forum akan citer ttg produk nie. Promosi pon besar-besaran. Kalau beli mingguan wanita tue, 2 page penuh iklan dia jek + mmg dah ramai berjaya kuruskan badan dgn produk nie.
Saya even ada beberapa kawan yang memang pengguna produk nie, dah berjaya turunkan badan berbelas2 kilo. Nak dijadikan cerita, saya tersangatla nyaris menjadi dealer daerah Besut utk produk nie. Saya dah ready RM900 utk amik barang tp ntah cane byk plak halangan. So niat tu pending till now and now kuar lak berita nie. Syukur sgt2....
And semasa saya desperate nak lose weight dulu pun byk sgt attempt utk try product ni. Tapi, seiring dgn banyaknya percubaan itu, bykla jugak halangan yang datang. End up tak terguna terus …

Engagement Preparation Part 1

Sedar tak sedar tinggal lagi seminggu je lagi I'm going to be oficially engaged. Disebabkan kami sekeluarga sgt sibuk, so takleh pay extra attention utk majlis nie. Pihak Zak pun gitu. Until now, xde lagi tentatif lengkap utk majlis nie. Alaa tunang je pon kan, bukan kawen pon.
Ramai orang ckp majlis tunang kami nmpk cam meriah tp xdela meriah pon. It's just, nie first time dlm keluarga sy dpt bakal menantu, menantu lelaki tunggal lak tu, jauh lak tu. So, semangat mak saye membara2 terlebih sket. Huhu...
Update setakat nie, seme brg hantaran saya dah siap buat, tinggal brg2 basah jek lom masukkan dlm bekas dia like sirih, buah and food. Tue kene wat last2 minit, nnt x segar. Lebih tepat, risau saya yg makan actually. Hahaha! Gambar hantaran laterla saye upload sbb kamera xde bateri. Haru.. huhu...
Semalam gi kedai pengantin sbb nak book mak andam dtg mekap saye mase majlis tue nnt. Tgk album2 gambar kat kedai tue, ok jugakla makcik tu make up, nmpk moden jugakla. Saye bukan nak …

Nurul Iman Bt .....

Image
2 posts in a day? Wow! Hehe.. Iman.. post nie aku dedicate kat ko. Ape dah nama bapak ko? Aku lupe tapi aku ingat dia start dgn urup Z. Pastu nama bapak ko cam hensem2 sket... hehe. Ko jgn nak marah aku sbb aku tau ko pon x ingat nama bapak aku....

Hmm... actually mase kuar dgn parents aku td aku nmpk pompuan pakai tudung labuh pregnant. Trus aku teringat kat ko. Pastu bile nampak kete Kembara pun aku teringat kat ko. 5 kali lak tue kete kembara lalu dpn mate aku. Saje nak main mata dgn aku... Bile blk umah trus aku pasang hard disk aku utk tgk gamba2 hari terakhir kite bersama. Sanggup tu aku berbelit dlm wayar nk sambung CPU aku ke monitor adik aku tue. Heh! Aku taruk sket kat sini. Hehe...

Ni gambar before kite bertolak ke Ipoh. Zak amikkan. Ko cakap jari kite lebih kurang sama. Aku ckp, "Ko jgn nk samakan jari pregnant ko dgn jari single aku." Heheh
Ni lak time kite ngengade amik gamba kat tmpt jual cermin.
Aku tak phm nape ko suke sgt kat boling besar nih. Bape keping gamb…

Cincin

Harinie saye kuar dgn parents pegi tempah cincin tunang utk Zak. Sebbaik saye ikut sbb memule tu abah saye nak tempah cincin cam cincin yang dia pakai. Gedabak, muat ibu jari kaki saye.... pastu batu dia besar cam batu bata.

"Xmboh bah... cicing abah beso supe batu jokong. Orang mude zamang leni mane paka doh cicing beso." Kate saye sambil membelek2 cincin di jari abah saye. Macam dukun degawan. Wahaha! I'm getting "bitcher"... haha! And akhirnye saye berjaya pilih cincin atas selera saya. Takdela besar sgt tapi demi menghormati selera abah saye, saya combine taste saya dgn taste dia. So cincin tunang Zak adalah combination selera abah dan anak. Hehe... I'll post the picture when the ring is ready by next week.

Abah cakap dia dah prepare RM1K utk cincin Zak but end up saye pilih cincin yang harga dia less than RM200 jek. Wahaha! Tp betul laa... Zak pon bukan jenis yg pakai cincin, apatah lagi cincin ala2 dukun degawan. Haha! Pengaruh susuk btul... So, x elok…

Hantaran

Image
Engagement day is just around the corner, but the preparation does not reach even 5% yet. Dulang hantaran yang kene buat adalah 12 (9 own + 3 mak zak mntk tlg buat) tapi yang siap baru 2 tmpt letak cincin. 2 dulang pon took one whole day long to finish. Tula mak saye, dah tau sibuk, beli jelaa yang dah ready made. Ni nak kene beli buku hantaran lagi utk panduan. Pastu pegi 2-3 kedai nak beli riben2 renda seme tue. Haihhh!

The design concept seme ikut selera dia, dia tak hirau pon cane yang saye suke, janji dia suke. Before pegi keje, dia akan pesan cane2 yang dia nak, and saya akan terbongkok sabut selama satu hari to have it finished. Mase tgh menghias, my brother asked, "Wak gapo tu kak?" and I replied "Wak barang hantarang laa mok awok nok tunang!" Hehehe... Yeahhh, I'm a bitch.. Haha! Gambar di bawah adalah 2 hiasan hantaran yang telah berjaya saya siapkan. Not bad rite? Kalau nak tempah, call me yer. Haha!


Smlm ade buat majlis tahlil and doa selamat kat ruma…

Home Sweet Home

It's been 3 days saye dah kat rumah. Can't believe that my perspective has totally changed now. Hmm.. dulu, duduk rumah seminggu pun dah menggelepar kebosanan and x sabar nak blk UTP. But now, setelah 3 hari berlalu tak ade lagi elemen2 bosan dtg bertandang. Thanks mom for the 24-hour streamyx that makes me feel alive all the time. Haha!

Kertas kerja perniagaan yang tertangguh selama 6 bulan kini berjaya disiapkan. Jawatan terkini saya hanya menjadi surirumah sepenuh masa di samping mengambil order brg dari customer secara online. And thanks also to my siblings yang dah terer bawak kete. Seronok ade driver nie. Feels like everything is in my hand. Hehe.. kakak yang kejam....

Being home is not bad at all. It takes almost 5 years for me to realize that home is a really sweet little thing. Everyone in this house is still busy, but we utilize the remaining time pretty well. Hmm... aktiviti yang banyak di rumah ini menyebabkan saya masih tidak berpeluang membuat sebarang persediaan f…

Goodbye

Posting ini dibuat beberapa minit sblm saya pulang ke trg. Saya pulang sebab tak mahu menanggung lebih kesunyian bila melihat seorang demi seorang kawan2 saye pulang. Ini bukan kepulangan biasa, kepulangan yang mungkin sukar utk ketemu lagi. So, daripada saya melayan lara hati nie, baik saya balik dulu. Huhu....

Masih wujudkan channel civilrawk utk next semester? Hmmm, kalau wujud pun ia pasti tidak seperti dulu. Saya pasti akan merindui hilai tawa sepanjang 5 thn bersama. So, goodbye my dear friends. Saya relakan pemergian kalian semua dgn seribu doa agar kalian mendapat yang terbaik in your life. Dan semoga ketemu lagi.....

Tears upon Graduation

Hari nie tetibe saya rasa lemau yg melampau2. Dunno why. When I tried to find out the reason, I felt like something was blocking my mind. So, I was just laying on my bed all day, doing and thinking nothing. Maybe events semalam membawa kesan di hati saya.
Smlm, I spent my time with Iman. A quality time I guess, if she felt the same way. Lepas nie dah susah nak jumpa as she already has her own family. Balik dari Ipoh dgn Iman, she dropped me kat tempat my civil friends tgh bakar2 sate. Again, I've spent a high quality time with them.
And today, satu persatu bakal meninggalkan UTP nie. Lps nie, there will be nothing left except the memories. Mungkin tue yg menyebabkan saya rase sayu. And when I expressed this feeling to some of my civil friends, rupa2nya diorang lagi dahsyat. Dah siap nangis2 for a few days.
A few days ago pun, Zak ade luahkan the same thing to me. "Saya rasa hati saya sedang tak keruan la awk. Tgk budak2 nie seme akan bawa haluan masing2 lps nie. Rasa menyesal l…

Family Zak

Image
Last Saturday saya ikut Zak balik rumah "kami" di Sg. Siput. Plan asal nak balik kejap jek sbb still ade paper next Tuesday. Dahlah ari Khamis dah kuar gi Teluk Intan, and hari2 lain pun selalu keluar siti situ sana sini. So, kami balik hanya utk breakfast dgn family Zak, kasi slip exam insurans utk abg Zak and guide abg dia pegi amik exam kat Ipoh. Tapi, cam biasalah, bile dah jumpe mak Zak tue, kalo leh xmo kasi saye balik.

Hari tue saya dpt main2 dgn anak sedara Zak, Anas Syafiq utk pertama kali. Masa 1st jumpe Syafiq lu dia still kecik sebesar tapak kaki (cam pnah ukur dgn kaki jek. Haha!) Now dah setahun, dah membulat dgn pesat. Sgt putih budak itu sampai saya rase rendah diri. Haha!
Kami bawak dia jalan2 shopping kat Cosway, Avon, and ke bengkel tukar minyak hitam. Syafiq tak meragam langsung. Good boy. Ah, tapi saya kurang gemar dgn org2 sekeliling yg ingat Syafiq itu anak kami. Haihh... Tua sgt ke muke saye nih. Perlu ke buat plastic surgery? Haha! Ini beberapa gambar…

Finale

Paper dah abih, parut jerawat dh makin kurang, berat dah turun 5 kilo.. yuhuuuu!!! Hehe.. Actually, tak bajet pun akan trn 5 kilo sbb after I've managed to lose 1.5 kg in 4 days long time ago, saye tak teruskan sgt diet program tue. Nie seme gara2 study week. Yela, bile kite belajar bersungguh2, kepala akan rasa tension, dan bila rasa tension cara terbaik to mitigate it adalah dgn berjalan2 amik angin + makan. Hehe..

Saye dgn Zak akan keluar makan setiap kali kami keluar dari library. And kami keluar library 3 kali sehari. Wahaha! Tp, berat saya yg trn 5 kilo itu hanya mengembalikan berat asal badan saya. Mungkin sbb saya dah stop makan ubat elergik. And mungkin jugak saya makan dgn berhemah walaupun makan byk kali. Hehe. Saya masih tak minum ais, amik sket nasik and makan byk sayur & buah. And mungkin jugak dgn bantuan supplement2 yg saya makan. Tak kesahlah ape pun, yg penting saya happy dgn progress ini.

Ah!! Still got 1 presentation left. Hissss! Dah x larat sgt dh rasenye. …