Irresistible

Saya x sure, tp seingat saya, dari sekolah rendah lagi saya dihadapkan dgn situasi sebegini....

There were some people yg suke mengutuk benda yg sepatutnya menjadi kepujian buat saya. Contoh, if saya pakai sepasang baju yang maha cantik dan semua orang di sekeliling memuji, ada satu golongan ini yang akan cuba complain and cari ape yg boleh dikutuk dgn baju tue. Bajet aksi tu mampu to put me down. But as they did that, I will automatically label them as "JEALOUS".

Mmg ade golongan begini. Bila rasa down and x setanding dgn orang lain, mereka akan cuba men-down-kan org itu dgn pelbagai isu, so that mereka xdela rase down sgt bile org tue down jugak. Yela, jealous perempuan nie berseni. Rich in arts, but one thing everyone should know is, I'm good in arts...

2nd, saya agak kesian dgn mereka yang try real hard to seduce me dgn pelbagai cara in my decision-making process. Hmmm... My brain never stops thinking. Saya tak pernah buat keputusan tanpa berfikir. So, when I decide not to do something, maka itulah yang terbaik utk saya. I'm irresistible where jelousy and seduction can hardly break through. Jika saya menyukai sesuatu, x payah nak paksa2, saya akan tergoda dgn sendiri.. hehe.. ayat~~~

And as far as I'm concerned, so far saya x pnah menyesal atas decisions yg telah saya buat. I'm truly satisfied with my life - convincing and secured. Rahsianya? Ikhlaskan hati dlm segala perkara, syukur atas setiap kelebihan dan redha atas setiap kekurangan. Hasilnya, hidup tenang sejahtera walaupun byk ancaman luar yang datang menduga....

2 comments:

Iman May 23, 2007 at 10:27 AM  

hahah..sape yg dengki tuh..
cis kunazuha, rupenye update ko dh xde notification skrg ye..make sekaligus menyuruh aku bookmark blog ko dan menglink kan. supaye aku sng bc. cis betull

kunaz May 23, 2007 at 1:31 PM  

haha! saspen kn? long story bebeh.. spent some of your moments with me and kite kasi gegar!!! (sambil buat aksi aizat af5. haha!)

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.