Sense + Library

Sense is one of the miracle feeling that cannot be well explained. I used to be very senseful before. I could sense if bad things happen to my family even though I live too far from them. I could sense the outcome of an event. I could sense human's heart and etc. To make it short, I was a great sensor before. Haha! But, the power of senses that I have seems to fade away gradually. Now, I'm just a little pathetic lady who is rich in senses but poor in actions.

I could sense if people lie to me, but I could just listen to the lie. I could sense if people misunderstand or give bad impression on me, but I just don't care. I could sense if people observe me, but I don't know why. I could sense if people take or even touch my things, but I could not do anything because most of the time I don't know what those things are. It just happens like that - as I enter my room, I will get the sense that someone had intruded my privacy. But some senses don't make sense. So, don't spend too much on senses. Hehe...

Antara perkara-perkara yang saye tidak suke ketika berada di library adalah apabila terdapat beberapa aircond yang expirg, terutamanya aircond milik foreigner. Oit, kalo nak dtg library, cucila ketiak tu bersih2 dulu, then pakai deodorant. Kalo xde, meh mintak katalog dgn saye. Ade byk pilihan deodorant. Haha! Kedua, bile duduk belajar di area kumpulan yang menganggap library cam pasar malam bapak dia. Ketiga, bile tertinggal sweater. Terasa seperti naget beku dlm fridge. Heh! And keempat, bile asyik nak gi toilet. Pnah dalam satu hari 5-6 kali saya gi toilet sampai junior dah pandang2. Heh!

But overall, I love library! Saya pernah menjadi part timer di library and until now staff2 di sana still beramah mesra dgn saye. And plg penting, kat sini saya tidak akan menggelupur kepanasan sepertimana ketika saya berada di blok. Huhu... One more paper to go + one presentation. Haihh...

3 Men

Just now I was having my lunch with Zakuan at V5 cafe. Saye lapar tahap terketar2 and makan dgn sgt rakus. Tetibe, dtg Syazwan and EE duduk di meja makan kami sambil berborak pendek. Tersangat pendek. Bila diorang beredar, I realized that I've made a big mistake. I was sitting in the middle of 3 men that I care a lot in my life (besides my family members laa). Sgt susah utk mendapat peluang sebegitu bermakna, but I was too hungry to realize it and I just watched them go. Urghh! What a waste. Dahla dah nak grad. Huhu... Nyesal2... Eheh!

Exam : Week 1

So, it's the end of week 1and I'm walking out of the hell to enter a temporary heaven. Week 2 takde paper langsung, but I still need to parepare for my FYP presentation.

1st paper was Land Reclamation & Rehabilitation, subjek kegerunan budak2 civil kerana lecturernya yg bengis. The paper was on Monday. 10 org jek yang amik subject nie. As I used to say, the only way to overcome a fear is by facing it. Tak kenal maka tak cinta. I can't believe Dr Amer yg digembar gemburkan sbg sgt ganas, kejam, zalim and etc rupe2nye cuma buruk khabar dari rupa. Haha! I like him, and it seems like he loves 10 of us just fine.

About the exam paper, it was just ok, even though almost all of us said that it was damn tough. Pacel siap declare nie paper tersusah spjg dia kat UTP nie. Hmmm... Saye takdela boleh jawab dgn cemerlang, mainly because of the fact yg byk soklan yg kuar aritu xde dlm silibus. Tp cane nak ckp ek? Maybe sbb saye agak tenang aritu, so tak melatah sgt bile tgk soalan yang x pnah ade dlm notes. And, maybe sbb saya dah boleh baca style Dr Amer tu. He's not a notes-oriented guy. He loves his students to think. That's why lps abih paper, I felt like my brain was totally squeezed. Abih segala engineering judgements yang ade dlm otak saya turun ke pen seterusnya ke answer booklet.

Abih paper land, kena struggle buat FYP report lak sbb kene submit hari Rabu. Khamis tu ade paper lagi. Environmental Managaement System - paper yang memerlukan 100% menghafal. Ciss! Bencinye saya dgn paper seumpama itu. Xtau camne dak IT/IS leh survive slama 4 thn stngah dgn menghafal. Huhu... Saya menghafal dgn Zak sampai nak muntah2 tp berbaloi la coz byk yg kitorg hafal tu keluar. Owh, btw saya sgt mengantuk masa jawab paper nie. Ngantuk takley handle. Dah basuh muka pon still ngantuk sampai saya terpaksa minum air paip kat toilet tu 2-3 teguk. Haha! Darurat.... So, kalo anda mengantuk, minumlah air jamban. Haha!

Abih paper, keluar dewan jek kitorg terus ke Menglembu. Plan nak amik claim form kat workshop, tp dah tutup la plak time kitorg sampai tue. So, kitorg lajak trus ke JJ, tgk movie Sumolah. Filem tu je kot plg ringan utk otak kami yg sarat nie. Huhu... Disebabkan tak plan utk ke Ipoh hari itu, saya msk cinema dgn pakaian standard pegi lectures. Baju kurung, kasut and siap gantung kad matric lagi. Dah abih movie baru perasan tgh pakai kad matric. Haha!

And filem Sumolah tue, saya rase sesuai la utk tgk sekadar utk gelak2. Mmg saya gelak habis habisan ah. Suara saya antara yang plg cemerlang malam tue. Sampai tumpah pop corn saya disebabkan vibration yang berlaku ketika bergelak ketawa. Habis keluar segala ilmu EMS yang saya hafal b4 this. Haha!

Irresistible

Saya x sure, tp seingat saya, dari sekolah rendah lagi saya dihadapkan dgn situasi sebegini....

There were some people yg suke mengutuk benda yg sepatutnya menjadi kepujian buat saya. Contoh, if saya pakai sepasang baju yang maha cantik dan semua orang di sekeliling memuji, ada satu golongan ini yang akan cuba complain and cari ape yg boleh dikutuk dgn baju tue. Bajet aksi tu mampu to put me down. But as they did that, I will automatically label them as "JEALOUS".

Mmg ade golongan begini. Bila rasa down and x setanding dgn orang lain, mereka akan cuba men-down-kan org itu dgn pelbagai isu, so that mereka xdela rase down sgt bile org tue down jugak. Yela, jealous perempuan nie berseni. Rich in arts, but one thing everyone should know is, I'm good in arts...

2nd, saya agak kesian dgn mereka yang try real hard to seduce me dgn pelbagai cara in my decision-making process. Hmmm... My brain never stops thinking. Saya tak pernah buat keputusan tanpa berfikir. So, when I decide not to do something, maka itulah yang terbaik utk saya. I'm irresistible where jelousy and seduction can hardly break through. Jika saya menyukai sesuatu, x payah nak paksa2, saya akan tergoda dgn sendiri.. hehe.. ayat~~~

And as far as I'm concerned, so far saya x pnah menyesal atas decisions yg telah saya buat. I'm truly satisfied with my life - convincing and secured. Rahsianya? Ikhlaskan hati dlm segala perkara, syukur atas setiap kelebihan dan redha atas setiap kekurangan. Hasilnya, hidup tenang sejahtera walaupun byk ancaman luar yang datang menduga....

Study Week + Batch Dinner

Owh... esok dah start study week rupe2nye. Next week final exam. 1st week ade 2 paper, 3rd week ade 1 paper. Pastu present FYP2, pastu end of semester, pastu engagement party, pastu tak sure dah what's going to happen next.

Hmmm.. esok study week.. tapi esok nk kuar Ipoh. Huhu... Dahlah arini tgk movie and tidur dgn penuh enjoy. Semalam buat ape ek? Owh, semalam saya jadi mak andam utk junior2 housemate saye nie utk batch dinner diorg. Huhu.. Sungguh beria baju2 diorang, mencecah ratusan ringgit. Teringat pulak mase dinner batch saye dulu. Pegi for the sake of batch la kan. Walopun busy time tue. Dinner start kul 8, kul 7 lbey tue kitorg still angkut2 stok air and setelkan ape yg patut.

Expenses utk dinner lak baju dinner merah hitam, sepasang dgn Zak tak sampai RM100 pon utk 2 psg baju tue, from top to toe. Heh! Gile save budget. Normal la, pegi buat syarat jek pon kan. Huhu... It was a nice event though, and it was nicer sbb kitorg dpt award best couple of the batch. Terharu.. sob sob.. it doesn't show our credibility, but it proves your support. Thanks friends!

Owh, masih clueless dgn study week nie. Sem nie plg sedikit kekerapan saya ke library. So study week nie kene pegi library. Kene! Kene! Sejam belajar di library mungkin bersamaan 3 jam belajar di bilik. Heh! So pegi library! Pegi! Pegi! ........ (exam madness)

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.