Golongan + Pantry

Hari ini saye pening memikirkan 3 jenis golongan manusia. 1st, saya tak paham dgn golongan cendikiawan yang parasit. Kedekut ilmu tue satu hal, lps tue hasut org lain lak suh kedekut ilmu sama dgn dia. Tak tahukah anda ilmu anda tue milik Allah, dan ia adalah untuk disebar2kan. Ilmu Allah ni, kite share 1 kite dpt balik 10. Dahla kedekut ilmu, parasit lak tue. Time2 dia rasa selesa dgn keadaan dia, dia akan mendada setinggi langit, langsung tidak diendahkan org2 di bawah yang dirasakannya tidak memberikan apa2 manfaat buatnya. Tapi apabila secara tiba2 tergelincir sedikit dari takhtanya, mulalah kelam kabut mencari org2 bawahan yg sebelum ini hanya dipandang sebelah mata (kalau pandang laa..).

Golongan kedua adalah golongan yang tidak tahu utk utilize oppurtunity yang datang. I worked damn hard to get a single car and it takes me an endless effort to maintain it. But there is a golongan yang telah diberi kereta secara percuma tanpa perlu mengeluarkan apa2 wang but they cannot make a good use of it and keep troubling the others.

Golongan terakhir adalah golongan yang mempunya fizikal dewasa tp bermentaliti yg terlampau childish. Mungkin kesan terlalu dimanjakan keluarga. What they need is just a little less affection and a little more independence.

Saya baru pulang dari Johor dan saya lihat pantry saya dah macam reban ayam yg kene selsema burung. Baru tinggal 4 hari dah jd huru hara. Hmmm.. Adat la tu, in every house, there will be a lot of potential cooks but only one dedicated cleaner. Time2 pantry kotor dan berbau semua geli nak masuk. Dapur pon berhenti berasap buat seketika. Bile pantry kembali bersih, barulah pantry kembali meriah. Haiiihh…

Kenapala saya sangat banyak bersungut nie. Sgt x elok untuk kesihatan jiwa dan rohani. BTW, saya takkan membebel kalo bahangnya tidak terkena pada saya tapi sekarang bahang itu seolah2 spt point load that acts perpendicularly to my heart. Huhu…. Xpela, it’s just a story of my heart. I feel relieved each time I’ve finisihed writing in this blog. At least, lepas nie saya dah tak memendam perasaaan. Now, I’m back to pH 7 – neutral! =D

1 comments:

takumi April 9, 2007 at 1:00 PM  

sabar kunaz sabar~~~

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.