Qabil Khusry Qabil Igam

(Transferred from Friendster's blog)

Last Saturday, saye and Zakuan pergi menonton wayang di TGV Jaya Jusco. Setelah berjaya menghabiskan minggu yang memenatkan, we thought that we should be rewarded for that. But, we didn't go to Ipoh just for the watching purpose. Yes, as usual, business comes first then dah setel seme baru leh enjoy.

Normally, if we watch movies in a cinema, we prefer to watch the lightest movie available at the moment. Nak wat camne, saye nie jenis emo and serius gile time menonton. Even tgk movie kat bilik pon saye akan serius gaban. Kawan2 saye pon perasan nie... So, saye tak boleh tgk cite heavy2 kat cinema, nnt saya terbawak2 and asyik terpikir2 jek, rosak lak nnt moment kitorg kluar aritu. Huhu... Antara cerita berat yang pernah saya tgk di cinema adalah matrix reloaded dgn aisyah.. kuar cinema trus migrain. Huhu...

So that day, we decided to watch Qabil Khusry Qabil Igam, a malay movie arahan Cik Azlina Pa’Wan. We chose that movie sbb kami bajet cite tu light and showtime dia pon sesuai, x perlu blk UTP lewat malam. Yes I know that ramai yang give a bad impression to the Malay movies and even to the person who watch the malay movies. Honestly, malay movies are not my type as well tapi saye takdela tahap sampai nak kutuk2. There are some good malay movies nowdays, jgn sebab nila setitik rosak susu sebelanga. And so far, by watching malay movies, english saye takdela rosak tunggang langgang lagi. Huhu...

Lagipun, pengarah dia so far mmg dh byk menghasilkan drama2 berkualiti kat TV3. "Sekiranya anda penonton setia slot Samarinda sekitar tahun 2004, anda sudah pasti pernah menonton drama Samarinda berjudul SEPHIA. Selain drama ‘Miftahul Jamilah’, Cik Azlina juga gah dengan Anak Bapak 1 & 2 dan telemovie ‘Syurga Di Mana’ yang juga menjadi salah satu daripada 10 telemovie terbaik yang tercalon dalam Anugerah Skrin TV3 bagi tahun 2006." (copy paste..haha!)

Hoho...seems like I like the movie very much. Haha! Bolehla.. Qabil Khusry Qabil Igam nie awal2 jek yang kelakar (xdela kelakar sgt pon..fake jugak), sejam terakhir tue memang sedih gile nak mampus. This part yang membuatkan filem nie boleh dipuji. Lagi sedih dari filem Cinta. Siot jek, saye nangis sampai contact lenses terapung2. Xpayah titik lubricant dah. Hahaha! Zak pulak sebok sengih2 tgk saye nangis. Hampeh nye laki!

Overall, tensen gakla, plan asal nk tgk light movie, skali nangis2 la plak dlm gelap. Haha.. Tp, puas hati jugak sebab movie tu berjaya menyampaikan mesej dia, terkesan di hati ah kire. Huhu.. So, x rugi sgt la kalo nk tgk cite nie. Lagi tak rugi kalo download kat DC++ jek. Haha!

1 comments:

MacHo^GuY March 11, 2007 at 10:41 PM  

siot ko kunaz. posting ko tlah berjaye menggode aku utk tgk cite qabil nih. sdey gakla tp aku x nanges pon. aku macho.. haha

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.