Field Trip - Part II

(Transferred from Friendster's blog)


On the way back to UTP kitorang stopped kat RNR Tapah. Jumpe rector tgh makan kat situ. Apelagi, kitorg dgn gediknye gi ngadu kat rector psl driver tak best tu. We didn't expect that he cared so much. Sayaaannngg rector! So, masa trip ke Putrajaya keesokan harinya, he provided us with the best drivers in UTP. Haha!

Disebabkan penat yang melampau semasa di Melaka, I was like takde mood sgt utk ke putrajaya. Sampai kul 10pm esok kul 6.30am dh kene travel lg. Dahla kitorg diarahkan to wear proper and formal attire, sah2 trip ni akan skema. It was what I thought. So, subuh2 tu, orang lain tgh tido saye bising membebel sorang2. Iron baju x licin la, uzur pon kene bgn awal la, ngantuk la... Sian my rumet dgr saye membebel. Heh! As I said before, both trips were not going on as expected. Kalo kat Melaka, saye expect best tapi kurang best. Yang kat putrajaya ni I expected it to be dull but it was a great trip. And it was my birthday on that day. What a lucky day.



Almost all parts in Putrajaya kitorg explore, including some restricted places yang orang biasa takleh masuk. We even entered a conference hall yang belum pernah digunakan lagi di putrajaya tu. Rumah PM tak sempat pegi sebab tour kitorg pun start kul 5, trip balik hari mmg x cukup masa. Briefing pon dah 2-3 jam. Overall, the trip was worth it. Cuma, mate saya agak bengkak2 sbb tak cukup rehat, so cacatla sket gambar2 yg ade saye kat dlm tu. Haha! The most memorable man during this trip was Uncle Sam, our tourist guide. Umur dah 70 sumthing (sweet 70 he said.. haha!) tp energetic gile. Speaking fluent abess. Mesra terlebih2. Bak kate our lecturer "Sebbaik tour ni for a few hours jek. Tak larat nak layan pakcik nih" Hehe...

Event paling dramatic, semasa saye tgh bergambar dgn Zak di perkarangan masjid putrajaya, ade sorg photojournalist dari Reuters asked us utk jadi model. Lama la jugak dia took our time sampai orang dah naik bas pun kitorg still lagi sengih2 dalam taman bunga tu. Then kitorg terpaksa mntk diri sbb my friends dah start calling2 dari dlm bus.


So, overall I like this trip. Pakcik driver mmg best gile. He's one of rector's favourite driver. Ni pun stok mesra gak, sampai saye terpakse berpura tido berkali2 sbb dah tak larat nak borak dgn dia. Dia lak yang terlebih excited nak bawak kitorg ke sana sini. Dah tgh2 malam bute pon dia offer nk gi Kellie's castle ke tak, nak stop minum kat restoran jarum mas ke tak. We had to beg him to go back to UTP a.s.a.p sbb dah penat. Haha! So, what I can conclude here, it's not the place itself yang menjadikan trip tu best, but it is the people who make it happen. Check out our trip photos at http://new.photos.yahoo.com/ez_enn/albums

2 comments:

Zak March 11, 2007 at 12:31 AM  

salam...this is another surprise for ur besday actually...trip to putrajaya...hehe..lawa gamba tu...awk pon comel...syg awk~ :)

kunaz March 11, 2007 at 12:32 AM  

I like the pic but don't like the way I look like in it. gelak cam setan. credit to bazuki anyway, photojournalist from reuters. huhu...

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.